Actualitate

Percheziții în toată țara, inclusiv în Buzău. Ce caută procurorii anti-mafia

Amplă acțiune a DIICOT, care desfășoară astăzi nu mai puțin de 123 de percheziții în Capitală și în 19 județe ale țării, printre care Buzău. Sunt vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a luat ființă în anul 2018. DIICOT arată că, printre altele, membrii grupării acționau în așa fel încât să împiedice unii clienți care câștigau sume importante de bani în sălile de jocuri de noroc să intre în posesia acestora.

“În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În județul Buzău, anchetatorii au descins la două adrese, una în municipiul reședință de județ și cealaltă la Mărăcineni.

În total, în urma perchezițiilor din întreaga țară, nu mai puțin de 40 de persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT din Capitală.