Actualitate

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE CĂ AR FI VÂNDUT ILEGAL CA PRODUSE PENTRU COMBATEREA DĂUNĂTORILOR MARFĂ TOXICĂ PENTRU OM

Percheziții la Buzău dar și în alte trei județe la persoane bănuite că ar fi comercializat ilegal, ca produse pentru combaterea dăunătorilor, produse foarte toxice, periculoase pentru sănătatea umană şi siguranţa plantelor. Au loc 18 descinderi la Buzău, Gorj, Sibiu și Vîlcea, operațiunea fiind coordonată de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Acţiunea vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale, bănuite de producerea, deţinerea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, cultivarea în scop de prelucrare a plantelor care conţin astfel de substanţe ori experimentarea  produselor sau substanţelor toxice, fără drept.

Acestea ar fi comercializat ilegal, către publicul larg, produse pentru combaterea dăunătorilor care, în realitate, sunt produse biocide, utilizate pentru eliminarea rozătoarelor, fiind foarte toxice şi periculoase pentru sănătatea umană şi siguranţa plantelor.

Produsele nu pot fi comercializate către publicul larg, deoarece conţin un anticoagulant, „difenacum”, a cărui aplicare este interzisă în grădină sau pe sol.