Actualitate

(UPDATE) Percheziții la Ulmeni și la alte adrese din județ, într-un dosar care vizează o clinică de înfrumusețare din București

UPDATE: Clinica vizată de descinderile de joi ale polițiștilor ar aparține unui tânăr antreprenor, originar din Buzău. Acesta deține atât clinica de înfrumusețare din București, cât și alte afaceri în județul Buzău. De altfel, la Ulmeni, unde afaceristul deține un han, ar avea loc perchezițiile.


ȘTIRE INIȚIALĂ: Percheziții, joi dimineață, în județul Buzău, într-un dosar care vizează o renumită clinică de înfrumusețare din Capitală. 8 descinderi au loc în localitatea Ulmeni, dar și la adrese din județ. Acuzațiile în dosarul în care au loc descinderile sunt de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii

Conform Poliției Române, 45 de percheziţii au loc joi dimineață în Bucureşti şi în 24 de judeţe, între care și Buzău, vizată fiind o clinică de înfrumuseţare din Capitală. Descinderile au loc la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii, anunţă si Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform anchetatorilor, infracţiunile cercetate au fost săvârşite de către reprezentanţii unei clinici de înfrumuseţare care funcţionează în municipiul Bucureşti, cu ocazia procedurilor de înfrumuseţare – invazive sau noninvazive -, atât la sediul acesteia, cât şi în alte locaţii partenere de pe teritoriul ţării de către angajaţi ori colaboratori. Intervențiile nu au fost evidenţiate în sistem contabil iar unii dintre cei care le au efectuat nu au îndeplinit, spun anchetatorii,  condiţiile esenţiale pentru exercitarea unei astfel de profesii.

La Buzău sunt 8 percheziții care au loc la Ulmeni, dar și la alte adrese. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, se caută sume de bani, ustensile si alte obiecte care ar putea avea legătură cu dosarul.