Actualitate

Performanță uriașă! Un elev al Colegiului Hasdeu, pe podium la Olimpiada Internațională de Biologie

David Andrei Vlad, un licean olimpic la științe, a obținut un rezultat remarcabil la Olimpiada Internațională de Biologie. David, un tânăr care abia a încheiat clasa a X-a, a demonstrat că nu întâmplător a fost selectat în lotul lărgit pentru această competiție. A obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie.

“David Andrei Vlad, elev al clasei a X a la Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău, a obținut MEDALIA DE BRONZ la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în Armenia în perioada 10-18 iulie 2022. Un an foarte bun pentru Andrei, cu 3 medalii acordate de Ministerul Educaţiei la Olimpiada Naţională de chimie, Olimpiada Naţională de Ştiinţele Pământului  şi Olimpiada Naţională de Fizică şi un Premiu I la Olimpiada Naţională de Biologie”, transmite, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

David este unul dintre cei mai talantați elevi buzoieni. Este pasionat de biologie, dar și muncește foarte mult pentru a-și îmbogăți mereu cunoștințele. Nu trece, astfel, de nicio competiție fără a se face remarcat.

„Am avut întotdeauna profesori foarte pasionați, care m-au susținut. Fără ei nu aș fi reușit. Muncesc foarte mult, nu prea am mult timp liber. Nu am calculat niciodată de cât timp este vorba, excluzând școala, dar este vorba despre câteva ore bune. Probabil că s-ar ajunge la peste zece ore pe zi, cu tot cu acelea de la școală – 6 ore pe zi, nu am stat să calculez, dar tind să cred că pe undeva pe acolo ar ajunge”, declara, recent, David la Focus Tv.

Iată și alte gânduri transmise de tânărul buzoian, invitat în platoul Focus Tv, în emisiunea Sens Direct.