Actualitate

Semnal de alarmă tras de autorități după ce un turist a căzut în prăpastie, la Siriu: “Zona, pe cât este de frumoasă, pe atât este de periculoasă!”

Sursa foto Fb/ CNAIR

În plin sezon estival, zona Barajului Siriu a devenit o atracție pentru turiștii amatori de fotografii spectaculoase. Fie că sunt cazați la pensiunile din localitate, fie că sunt în trecere pe DN 10, impresionați de frumusețea locurilor, oamenii opresc câteva minute pentru o fotografie. Însă, mulți dintre ei se supun unor riscuri majore.

Fără să se gândească la consecințe, turiștii opresc în zone periculoase, în care deseori cad pietre de pe versanți. Mai mult, unii aleg să se cațere pe stâncile din jur, pentru o fotografie cât mai reușită. O astfel de greșeală a făcut duminică după amiază un prahovean care se afla în trecere pe DN10. Doar o minune a făcut ca bărbatul de 47 de ani să scape cu viață. Detalii despre incident, AICI.

“Turistul (…) a coborât din autoturismul parcat într-o zonă periculoasă (cu frecvente căderi de pietre), a trecut peste parapetul de protecție al drumului, a urcat pe versant pentru că vroia sa facă un selfie, dar a alunecat în prăpastie. A căzut în gol 3-4 metri, apoi a alunecat pe stânci încă 20-30 m. A fost extras de echipajul ISU sosit la fața locului si predat ambulanței. Bărbatul are 47 ani și a fost transportat la SJU Buzău, iar medicii spun că are traumatisme minore”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Specialiștii CNAIR, cei care administrează DN 10 Buzău Brașov, trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe turiști să fie foarte atenți atunci când hotărăsc să tragă pe dreapta la Siriu și să respecte indicatoarele din zonă. În zona barajului sunt multe puncte în care se înregistrează frecvent căderi de pietre pe carosabil. În plus, escalarea stâncilor este strict interzisă.

“Având în vedere că în această perioadă numărul turiștilor pe DN 10 este crescut, facem apel către cetățeni să respecte indicatoarele rutiere care interzic oprirea și staționarea. De asemenea, este important să nu încercați astfel de escaladări dacă nu aveți echipamentul necesar, pentru că vă puneți viața în pericol. Atenție, zona DN 10 pe cât este de frumoasă, pe atât este de periculoasă! Acționați responsabil!”, transmite CNAIR.