Actualitate Șansa de Nehoiu

Persoane cu dizabilități care nu au urcat niciodată pe munte, ajutate de jandarmi să-și împlinească visul. S-au dat și pe tiroliană (FOTO)

Mobilizare inedită a jandarmilor buzoieni din Nehoiu. Pentru a le oferi persoanelor cu diverse dizabilități o șansă să petreacă o zi la munte, Detașamentul Mobil din cadrul Postului Montan Nehoiu a colaborat cu Paula-Dorina Ispas, directorul Asociației „Îmbunătățirea Vieții” iar împreună au organizat o excursie montană care să-i bucure pe cei cu nevoi speciale.

Astfel, 17 persoane cu diverse probleme fizice din județele Buzău și Galați au avut ocazia să călătorească pe un traseu la poalele muntelui Penteleu. Apoi, au avut oportunitatea să coboare cu tiroliana, care a fost adaptată special pentru ei.

„Jandarmii buzoieni din cadrul Detașamentului Mobil și din cadrul Postului Montan Nehoiu au pornit într-o excursie inedită. Au însoțit pe munte, în colaborare cu Asociația “Îmbunătățirea Vieții”, reprezentată de doamna Paula-Dorina Ispas, 17 persoane cu dizabilități din județele Buzău și Galați. A fost ales un traseu la poalele muntelui Penteleu, care să le permită totodată deplasarea cu ușurință. Echipamentele au fost adaptate astfel încât persoanele să poată experimenta senzația unei coborâri pe tiroliană.

Ziua s-a încheiat cu povești în jurul unui ceaun cu mâncare, iar toată lumea a ajuns la concluzia că gogoșile dăruite cu drag de voluntarii din zonă sunt cele mai bune din lume!

A fost o zi normală pentru niște oameni speciali, o zi în care trăirile, voința și puterea lor cu siguranță au ajuns la inimile jandarmilor!” au transmis jandarmii buzoieni.