Actualitate POLITICĂ

Petre Emanoil Neagu le-a făcut o surpriză colegilor de partid. A votat la referendum: ”Încă fac parte dintr-o echipă. Cel puțin așa cred eu”

foto: Ciprian Sterian
foto: Ciprian Sterian

Deși nu era menționat pe programul transmis de PSD privind ora și locul în care votează la referendum liderii partidului, Petre Emanoil Neagu a mers duminică la urne, spunând că a făcut acest lucru ”desi unii nu se așteptau”, pentru că el crede că ”încă face parte dintr-o echipă”.  Totodată, Neagu a recunoscut și acum că el a fost ”ușor neîncrezător” cu privire la succesul acțiunii initiate de colegul său de partid, Constantin Toma.

”Practic, era normal să ies la vot. Pentru că e cald afară și e soare și să fac o glumă, chiar dacă unii nu se așteptau să vin. Era firesc, pentru că cel puțin  așa cred eu: încă fac parte dintr-o echipă și era normal să-mi excercit dreptul la vot. În rest, sper ca cei care cred în acest proiect, să vină să voteze. Nu pot să răspund ce se va schimba pentru Buzău, poate mâine, e în funcție de cum se va materializa acest referendum. Dar, ca să elimin orice suspiciune, vă spun de ce am fost ușor neîncrezător: cred că lumea își aduce aminte că a mai fost un referendum național pentru reducerea numărului de parlamentari, s-au făcut atunci eforturi colosale, materiale, de a aduce lumea la vot și, iată, avem același nr. de parlamentari, pentru că legislația la noi e destul de alambicată. Eu sper ca de mâine nu doar Buzăul, ci România să intre într-o normalitate”, a declarat, după ce a votat la referendum, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.