Divertisment

Phoenix renaște în turneu aniversar de 60 de ani

Abia sărbătorit la 75 de ani, Nicu Covaci anunță că pregăteşte turneul Phoenix 60, care se va desfăşura în perioada septembrie-octombrie 2022 în țara noastră. Aniversarea celor şase decenii ale trupei se lasă cu patru concerte în România, la Timişoara, Bucureşti (pe stadionul Naţional), Cluj şi Braşov.

Vreau să fac un pod în timp. Un concert imens, de câteva ore. Începem cu Moni Bordeainu, cântăm anii ‘60. Pe urmă anii ‘70, vin Ţăndărică, Baniciu, Kappl. Avem şi anii ‘80, dincolo am cântat şi în limba engleză. Vom cânta şi simfonic. Pe urmă, vine trupa nouă, această trupă extraordinară, să cucerească publicul. În final, bătrânii şi tinerii se vor îmbrăţişa. Vreau să vadă lumea că suntem uniţi, să nu se încheie povestea cu nişte impresii negative.

De ziua sa, Nicu Covaci și-a amintit cum a înființat Phoenix, cum a fugit din țară și spune că viața sa este un cumul de riscuri și sacrificii. De ziua sa, fondatorul trupei Phonix a ţinut să vină să-şi serbeze ziua de naştere în oraşul în care s-a născut şi unde a apărut legendara formaţie, Timișoara. Nicu Covaci locuiește de peste 30 de ani în Spania, alături de soția sa, dar nu a renunțat la muzică.

Phoenix mă ține pe mine, mai mult decât îl țin eu. Am acest proiect, care mă face să fiu încă plin de energie, de inspirație. Mă simt foarte bine și, datorită Phoenixului, nu am voie să văd rău.”, spune artistul.

Nicu Covaci a părăsit România în 1976, stabilindu-se mai întâi în Olanda, printr-o căsătorie de interes, apoi în Germania şi în final în Spania. Locuieşte acum la Moraira, pe Costa Blanca.