Actualitate

Pregătiri de iarnă. Drumarii buzoieni au început instalarea parazăpezilor (FOTO)

Autoritățile din Buzău se pregătesc pentru a face față iernii care se apropie.

La Buzău, se face inventarul utilajelor și al stocurilor de materiale antiderapante, se pun pe hârtie planuri care să fie puse în practică la prima ninsoare dar și pe restul iernii.

     

„Secția de Drumuri Naționale Buzău are contract multianual de deszăpezire pe 4 ani, iar anul acesta este în anul 2. Toate bazele de la Drumuri Naționale au cel puțin un ATB și un încărcător în bază, plus resursele interne ale secției de Drumuri Naționale Buzău. De asemenea, sunt stocuri mai mult decât suficiente de sare, nisip și clorură de calciu. La Drumurile Județene, pe toate sectoarele sunt contracte multianuale de deszăpezire.” a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, la Focus Tv.

Pe de altă parte, s-a început montarea parazăpezilor, în aceleași zone unde apar probleme în fiecare sezon rece atunci când încep ninsorile:

Atât pe drumurile naționale, cât și pe cele județene acțiunea de montare de parazăpezi este în plină desfășurare. Se păstrează aceleași zone pe care oamenii le cunosc, zone vulnerabile, cam același tip de parazăpezi. Știm cu toții că soluția finală și cea mai bună este realizarea de perdea de protecție, dar, deocamdată, acesta este un proiect pe termen lung, pe care nu știu când vom putea să-l vedem implementat.”

Societatea Drumuri Naționale își propune montarea a 20 de km de parazăpezi în timp ce Drumurile Județene, probabil 4-5 km, a mai precizat șeful de la Casa Albă.

Parazăpezi se vor monta pe DN2E85, de la Crucea Comisoaiei până la Râmnicu Sărat, pe aceeași șosea europeană, de la Căldărușanca până la limita cu județul Ialomița, pe DN1 Buzău – Ploiești, dar și pe DN22 Râmnicu Sărat – Brăila.