Actualitate

PREMIERĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU! Ce surprize se pregătesc pentru vizitatorii din 2021

Acces mai ușor pentru vizitatorii care vor trece pragul Muzeului Județean începând de anul viitor. Biletele vor putea fi cumpărate, în premieră, prin intermediul unei platforme online. Anunțul a fost făcut chiar de directorul instituției de cultură care a explicat că va fi implementat un sistem de ticketing pentru Muzeul Județean cât și pentru celelalte secții aflate în componența sa.

”Din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor culturale ale vizitatorilor muzeului nostru, dar și din dorința de a pune la dispoziție cele mai noi sisteme de acces, muzeul nostru pregătește o nouă metodă de interacțiune cu publicul său. De asemenea, considerăm că asocierea cu BookTes, asocierea dintre cultura-știință-artă-turism reprezintă o cheie către dezvoltare, acesta fiind și obiectivul nostru”, a spus Costache Daniel, directorul Muzeului Județean Buzău.

Din Dubai, pe Valea Buzăului

Sistemul ce urmează a fi implementat la Muzeul Județean Buzău este unul performant, el fiind dezvoltat de o echipă cu experiență, de mulți ani, în Dubai, în domeniul ticketing-ului de evenimente și experiențe turistice, organizate atât de sectorul public cât și de actorii din sectorul privat.

”Noul sistem va schimba substanțial modul în care ne adresăm publicului nostru, reușind în acest fel să facilităm accesul la cultură persoanelor care preferă să evite cozile de la intrare, sau interacțiunea crescută cu personalul angajat, ori alți vizitatori aflați la casa de bilete. Mai mult, programarea unei vizite, precum și serviciile dorite, devin mai ușor de accesat. Astfel, opțiunile privind ghidajele în limba română, sau în limba engleză, participarea la vernisaje, participarea la ateliere și/sau târgurile organizate de către muzeu, pot fi accesate online, odată cu achiziționarea biletului de intrare. Ne dorim să încurajăm cumpărarea biletelor online, care datorită platformei de ticketing BookTes, este una simplă, rapidă și eficientă și mijlocește interacțiunea publicului cu produsele culturale ale Muzeului Județean Buzău”, a explicat conducerea Muzeului Județean.

Noul sistem de vânzarea al biletelor va fi implementat în primele luni ale anului viitor.

”În acest mod Muzeul Județean Buzău va fi mult mai accesibil atât celor care sunt obișnuiți să își achiziționeze produsele culturale din mediul online, dar și amatorilor de pachete culturale integrate”, a punctat Costache Daniel.

Cum va funcționa

Plata se face cu cardul. După confirmarea plății online biletul se trimite automat pe adresa de e-mail personală. Achiziția biletelor se va face de pe site-ul Muzeului Județean Buzău, prin intermediul platformei BookTes, sau direct de pe site-ul BookTes.com. Validarea biletelor se va face la intrarea în muzeu, prin scanarea codului QR de pe bilet.

”Având în vedere că site-urile web sunt mereu accesibile, înseamnă că biletele pot fi achiziționate de oriunde și oricând se dorește. Biletele achiziționate online vor putea fi folosite în termen de 30 de zile de la data achiziționării”, a spus Costache.

Prin intermediul platformei vor fi comercializate și biletele de acces pentru celelalte muzee aflate în componența Muzeului Județean Buzău, respectiv Casa Vergu-Mănăilă, Casa memorială Vasile Voiculescu, Muzeul Chihlimbarului.