Actualitate

PREMIERĂ LA SCRUTINUL DIN 6 DECEMBRIE! Ce schimbare a fost anunțată

A început numărătoare inversă pentru scrutinul din 6 decembrie. Pregătirile pentru alegerile parlamentare sunt în toi, iar Buzăul are parte de o premieră în organizarea scrutinului. Anunțul a fost făcut de prefectul Leonard Dimian care a precizat că modificarea a fost necesară tocmai a se respecta toate măsurile de prevenție împotriva noului coronavirus.

Buletinele pe care cetățenii își vor pune ștampila la alegerile din 6 decembrie au ajuns la Buzău. În total, județului i-au fost repartizate 834.140 de buletine vot. De asemenea, la Buzău au ajuns și 2130. Acestea au fost preluate sub paza Jandarmeriei și depozitate într-o încăpere supravegheată video. Urmează ca echipe din cadrul Instituției Prefectului să se ocupe de pregătirea pachetelor cu materialele electorale ce vor fi repartizate corespunzător secțiilor de votare pe 5 decembrie. Ridicare acestor materiale se va face de la sediul Prefecturii Buzău.

Însă, preluarea sacilor cu buletine de vot, după desfășurarea procesului electoral, nu se va mai face în Sala Mare a Consiliului Județean, așa cum se obișnuia, Prefectura anunțând că întregul proces de preluare a materialelor electorale va fi complet schimbat.

”Ca noutate, la acest tur de scrutin, primirea buletinelor de vot după încheierea procesului electoral se va face la Sala Sporturilor din municipiul Buzău. În urma unor discuții purtate cu reprezentanții Biroului Electoral Județean, am decis că locația este potrivită pentru a recepționa sacii cu voturi, mai ales că trebuie să prevenim aglomerația sau îmbulzeala, în contextul pandemiei de coronavirus”, a anunțat Leonard Dimian, prefectul Buzăului.

La nivelul județului, au fost stabilite 426 de secții de vot.