Actualitate

Președintele Consiliului Județean: ”Este un buget echilibrat, dar îl putem face foarte bun”

A fost votat bugetul Buzăului, iar suma este una record. Consilierii județeni au aprobat astăzi, în mai puțin de un sfert de oră, nu mai puțin de 44 de proiecte, printre care și bugetul județului, despre care Petre Emanoil Neagu, președintele CJ,  a spus că este ”echilibrat dar pe care îl putem face foarte bun”.

Ședința a început la 10.00 și cum alte discuții nu au avut loc, iar aleșii județeni au fost, în unanimitate, de acord cu proiectele aflate pe ordinea zi, votul a mers pe bandă rulantă. În doar câteva minute, toate cele 44 de proiecte au fost aprobate, iar cel mai important, prin care se dă undă verde inclusiv investițiilor din județ, a fost proiectul de buget al județului. Anul acesta, suma este una record, cu aproximativ 20 de milioane de euro mai mare ca anul trecut.

„Bugetul este de aproximativ o sută milioane de euro, dar putem ajunge la 130 de milioane de euro dar aici vorbesc de tot ce înseamnă și surse atrase, respectiv fonduri europene”, a spus Petre Emanoil Neagu, la finalul ședinței.

Președintele Consiliului Județean a apreciat că este un buget echilibrat dar prin accesarea fondurilor europene acesta poate deveni unul foarte bun.

”Astăzi s-a votat bugetul, mai devreme ca în alți ani, iar asta înseamnă că începând din primăvară putem să începem lucrările. Avem un buget echilbrat dar sunt ferm convins că poate deveni un buget foarte bun cu o singură condiție, respectiv să avem o prioritate zero în atragerea de fonduri europene. Pentru că avem foarte multe proiecte care se leagă de acești bani europeni. Din nefericire, nu depinde doar de noi, nu depinde doar de autoritățile locale, ci și de Ministere, ADR-uri și trebuie ca toți să avem aceeași proritate”, a subliniat președintele CJ Buzău.

Neagu a adăugat că sunt în lucru multe proiecte cu fonduri europene , în special în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere.