Actualitate

Mobilizare pentru un spital municipal. Autoritățile și parlamentarii de Buzău, chemați la masa discuțiilor

Autoritățile locale și județene, cele de sănătate publică dar și parlamentarii de Buzău, chemați la masa discuțiilor pentru a găsi soluții în vederea construirii unui spital municipal. Inițiativa aparține Instituției Prefectului.

Cum construirea unui spital nou la Buzău este mai mult decât necesară, subiectul fiind intens dezbătut în ultima perioadă, reprezentanții Casei Albe au decis să cheme la discuții toți factorii cu putere de decizie. O primă întâlnire pe tema spitalului municipal este programată joi după amiază.

“Instituția Prefectului-Județul Buzău organizează o primă întâlnire de lucru, joi, 17 februarie ora 14.00, întâlnire la care au fost invitați Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău, Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean Buzău (manager și cel puțin doi medici), Serviciul de Ambulanță Județean, alături de toți deputații și senatorii care reprezintă Buzăul în Parlamentul României”,transmite Prefectura Buzău.

Scopul întâlnirii de joi este acela ca împreună, autoritățile și parlamentarii de Buzău, să identifice soluțiile care, în final, să ducă la construirea unui spital nou pentru buzoieni.

“Întâlnirea nu va avea caracter politic, ci urmărește identificarea soluțiilor care vor sta la baza implementării proiectului privind construirea unui spital pentru buzoieni. În cadrul întâlnirii de lucru, vor fi dezbătute toate aspectele legate de acest proiect, urmărindu-se a se stabili primele detalii concrete despre această investitiție importantă pentru sănătatea și viața buzoienilor.”

Un prim pas pentru ridicarea unui spital nou a fost făcut de Consiliul Local Municipal Buzău. În proiectul bugetului pe 2022, votat de consilieri, au fost prevăzute sume pentru realizarea unui PUZ, pe un teren de 6 hectare pe care ar urma să fie construit obiectivul medical, dar și pentru realizarea studiului de fezabilitate. Suprafața de 6 hectare se află la ieșirea din Buzău spre Vernești.

Deocamdată nu este certă sursa de finanțare a proiectului spitalului municipal. Autoritățile vor să atragă fonduri europene, dar, va fi o bătălie dură pentru aceste sume, orașe mari din jurul Buzăului având proiecte similare.