POLITICĂ

Previziuni după schimbarea de la vârful USR PLUS Buzău. E. Ungureanu: ”Trebuie să vedem o transformare din oengiști zgubilitici în oameni politici responsabili!”

După predarea de ștafetă de la vârful USR-PLUS unde locul președintelui ales Mihai Răzvan Moraru a fost luat de vicepreședintele Silviu Iordache, ca urmare a retragerii din funcție a celui dintâi, apar scenariile referitoare la evoluțiile pe care le-ar putea avea organizația. Deocamdată nu sunt luate în calcul alegeri interne, așa încât primele măsuri sunt așteptate de la noul președinte interimar.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu crede, însă, că nu va fi liniștea necesară reconstrucției în organizația județeană. Parlamentarul îl critică în termeni duri pe fostul președinte despre care spune că ar trebui să se retragă cu totul din conducerea filialei.

”Nu mă feresc să spun: din păcate, domnul Moraru nu a performat ca președinte, nu a comunicat pe temele cele mai importante și, din nefericire, nu se întrevede un leadership, la nivelul organizației, care să-i mulțumească pe cei care au ales USR-PLUS” a afirmat, într-o intervenție televizată deputatul USR PLUS de Buzău.

Solicitat să explice de ce acuză o lipsă de comunicare a organizației, sub conducerea fostului președinte, parlamentarul a dezvoltat:

”La modul evident, de când a preluat conducerea, nu a comunicat pe nicio temă relevantă, ba, mai mult, a subminat anumite acțiuni pe care eu le-am inițiat. Proiectul USR-PLUS pentru Buzău a fost un spital municipal, iar domnul Moraru, în mod absolut aberant, a boicotat aceste acțiuni. Nu înțeleg de ce pentru că ne-am luat împreună anumite angajamente. Eu sper să-și dea demisia și din Biroul Județean și organizația să-și revină pentru că, știți, că o parte din organizația municipală a plecat cu doamna Coban la PNL. E nevoie de o reconstrucție din temelii și mă tem că domnul Iordache nu are forța necesară.”

Întrebat de ce nu îi acordă credit noului președinte interimar, mai ales după ce acesta a confirmat într-o funcție administrativă, Ungureanu a arătat că este o perioadă dificilă:

”Una este organizația politică, alta e o funcție administrativă. Situația în USR e complicată, domnul Cioloș vrea să-și facă alt partid, știți bine că organizația de la Buzău a fost luată de colegii de la PLUS prin niște mijloace pe care eu nu le consider foarte democratice, acolo e o dezbinare și în PLUS. Trebuie o clarificare cu cei care vor să rămână în USR: dacă vor să se transforme din oengiști zgubilitici în oameni politici responsabili care își asumă acțiuni și politici, care încetează gâlceava fără rost. Deocamdată, la Buzău, în afara prestației bune a domnului Iordache ca prefect, la nivel politic nu am văzut nimic relevant pentru comunitate!”