Actualitate

ULTIMĂ ORĂ! Colegiul Hasdeu trece în on-line

După Liceul Tehnologic de la Rușețu încă o școală din județul Buzău trece în on-line. Este vorba despre Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Consiliul de Administrație al celui mai titrat liceu din Buzău s-a întrunit miercuri pentru a analiza situația școlii în contextul în care mai multe clase sunt în on-line din cauza apariției cazurilor de COVID în rândul efectivelor de elevi. Astfel, s-a ajuns la concluzia că cel mai sigur pentru copii, pentru familiile lor și pentru profesori este ca întregul liceu să treacă în on-line pentru următoarele 14 zile.

Ulterior ședinței, cererea prin care se solicită trecerea în on-line a fost trimisă Inspectoratului Școlar Județean, care a aprobat, la orele după amiezii scenariul cerut de conducerea Hasdeului.

”„De joi, Colegiul Hasdeu intră în online, pentru că au o incidență în școală de 14-15 la mie, un număr de personal didactic infectat și 17 clase în on-line. Nu au ajuns la jumătate, însă se apropie de jumătate. Este mai mult o măsură de prudență și au hotărât în Consiliul de Administrație suspendarea pentru 2 săptămâni, în conformitate cu art. 3 alin. 2 din Ordinul Comun”, a declarat miercuri după amiază șeful ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Asta înseamnă că de joi, 14 octombrie, elevii Colegiului Hasdeu vor rămâne acasă și vor studia pentru 14 zile din fața calculatorului.

În municipiul Buzău, rata de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns, joi, la 8.52 de cazuri la mia de locuitori, cu 1106 infectări în ultimele 14 zile.