Actualitate

Prima grădiniță, construită de la zero, în ultimii ani, pregătită de inaugurare! Ce lecție au învățat reprezentanții Primăriei din acest proiect

Trei ani a durat construirea unei grădinițe în care vor învăța trei grupe de copii din municipiul Buzău. Un proiect care, deși părea ușor de realizat, s-a dovedit a fi o piatră de încercare. Este vorba despre grădinița din Dorobanți 2, de pe strada Ion Caraion, de altfel, singura unitate de învățământ construită de la zero , în ultimii ani, în municipiul Buzău.

Proiectul a fost început dintr-o foarte mare nevoie și anume lipsa spațiilor pentru preșcolarii din cartierul Dorobanți astfel că, profitând de banii europeni puși la dispoziție de Ministerul Educației, Primăria Buzău a identificat terenul, la vremea respectivă abandonat și plin de buruieni, și l-a pus la dispoziția ministerului. Totul a decurs într-un ritm bun, însă, la jumătatea drumului, proiectul s-a blocat. Firma care se ocupa de construirea grădiniței a intrat în faliment. Șantierul s-a închis, iar Primăria a fost nevoită să aibă grija ca ceea ce s-a ridicat până atunci să fie conservat cât mai bine. Hopul a fost depășit după câteva luni bune, adică după ce ministerul Educației a organizat o altă licitație și o firmă din Buzău a preluat lucrarea.

Astăzi, după trei ani de la debut, proiectul este gata. Grădinița este pregătită pentru inaugurare astfel că viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că a fost convocată echipa pentru a fi făcută recepția.

”Grădinița nouă din Dorobanți 2 este gata!  A fost convocată comisia de recepție din partea Ministerul Educației și urmează să fie adus și instalat mobilierul, astfel încât, în cel mai scurt timp, clădirea să fie “ocupată” de adevărații beneficiari, copiii din cartier!”, a scris pe Facebook, Ionuț Apostu.

Drumul acesta lung și plin de hopuri le-a adus reprezentanților din Primăria Buzău și o lecție importantă: alegerea constructorului este cheia succesului. Cel puțin asta spune viceprimarul Ionuț Apostu care recunoaște că sunt probleme cu firmele de construcții în mai multe șantiere din oraș, cum ar fi Colegiul Mihai Eminescu.

Ionuț Apostu

După inaugurarea grădiniței, Inspectoratul Școlar Județean va decide cum se vor desfășura orele și care vor fi criteriile după care vor fi selectați copiii.

Ionuț Apostu

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • “In calitate de Director Executiv Tehnic al societatii CONCAS S.A. – constructorului acestei gradinitie, imi permit a completa aceasta stire si va spun ca imobilul a fost finalizat mai devreme cu 2 luni fata de termenul limita la standarde ridicate de calitate ale materialelor de constructii si la exigente de rezistenta structurala in conformitate cu prevederile Proiectului tehnic. Conducerea CONCAS S.A. multumeste Ministerului Educatiei Nationale si Primariei Municipiului Buzau pentru implementarea acestei investii”. drd. ing. Dragos GIURGEA