Actualitate

Primar din Buzău, înlăturat din funcție în urma unei decizii a instanței, nu renunță la luptă. A apelat la o cale extraordinară de atac

Primăria Cislău Sursă foto: Ciprian Sterian

Fostul primar din Cislău, Dumitru Mitroiu, unul dintre cei mai vechi primari din județ, înlăturat de la vârful administrației locale ca urmare a unei condamnări definitive, nu renunță la luptă și apelează la toate căile pe care le are la îndemână încercând să revină în funcția de conducere.

În toamna anului trecut, Mitroiu a fost condamnat la 2 și 8 luni de închisoare cu suspendare de către magistrații Curții de Apel Ploiești, pentru abuz în serviciu.  Ca urmare a acestei decizii, Dumitru Mitroiu și-a pierdut dreptul de a ocupa funcția de primar. Însă, buzoianul nu se dă bătut. Considerându-se nedreptățit, a apelat la o cale excepțională de atac. A depus o contestație în anulare care a primit și un termen la Curtea de Apel Ploiești, respectiv data de 21 septembrie. Pe de altă parte, însă, magistrații din Ploiești au dispus “suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare”, adică suspendarea executării deciziei prin care Dumitru Mitroiu a fost condamnat și i s-a interzis să mai ocupe funcția publică. Odată cu noua decizie de suspendare, însă, situația s-ar putea schimba iar Mitroiu ar putea reveni la primărie.

“În baza art.431 rap. la art.426 alin.1 lit.b Cod procedură penală, admite în principiu contesta?ia în anulare formulată de condamnatul Mitroiu Dumitru, cu privire la decizia penală nr.1053/04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.430 Cod procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare. Fixează termen pentru judecarea contestației în anulare la data de 21.09.2022, ora 10.00, cu citarea contestatorului şi a intimaţilor. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 09.08.2022”, se arată pe portalul Curții de Apel Ploiești.

Dumitru Mitroiu, primar al comunei Cislău, a fost condamnat în toamna anului trecut la 2 și 8 luni de închisoare cu suspendare de către magistrații Curții de Apel Ploiești, după ce în primă instanță, la Judecătoria Pătârlagele, fusese achitat. Detalii, AICI.