Actualitate

Primarul Buzăului a scăpat de ANI. Sesizarea privind declarația sa de avere, clasată

La patru ani distanță de la prima candidatură la Palatul Comunal, primarul Buzăului, Constantin Toma, a aflat de la Agenția Națională de Integritate că dosarul de cercetare în care era vizată declarația sa de avere din 2016, de la înscrierea în cursa electorală, a fost închis. Informația, deși i-a parvenit înaintea alegerilor din septembrie anul trecut, a fost făcută publică de primarul Buzăului, abia zilele trecute, într-o emisiune la Focus TV.

”ANI m-a cercetat patru ani și, înainte de alegerile trecute, mi-a venit clasare de acolo. Dar, până acolo, trebuie să te duci, să dai explicații, te întrebi cine e în spate. Că mai sunt și băieți din știa care mă ”iubesc” și încearcă să-mi prindă de gât câte ceva…Au fost două plângeri, de la două doamne simpatice. Plângerile au fost făcute de două doamne, îndemnate de niște domni. O luăm ca atare, ne obișnuim, dar punem niște oameni degeaba la lucru și nu prea e corectă treaba!”

În 2016, doi lideri ai PMP Buzău anunțau că au făcut sesizare la ANI în legătură cu modul în care Constantin Toma și-a completat declarația de avere, obligatorie la depunerea candidaturii. Sesizarea făcea referire că datoriile actualului primar nu ar fi fost menționate corect.