Actualitate

Primele date, la finalul recensământului. Câți locuitori mai are Buzăul

Sursa foto alba24.ro

Numărătoare românilor s-a încheiat, iar Institutul Național de Statistică a anunțat primele cifre. Astfel, după finalizarea recensământului , România are 18.148.460 de locuitori, adică puțin peste 95% din numărul locuitorilor estimat în decembrie 2021.

Deocamdată, INS a dat publicității doar datele din fiecare județ, fără să fie oferite, în detaliu, cifrele pe fiecare localitate în parte.

Potrivit acestei comunicări, județul Buzău are 393.043 de persoane, în condițiile în care procentul recenzării a fost de 99,3%. Față de estimarea făcută în decembrie 2021, județul ar avea cu 2572 de persoane mai puțin, în condițiile în care la finalul anului trecut specialiștii spuneai că județul are 395.615 de locuitori.

Totuși, cifrele finale privind numărul de locuitori din România și din fiecare județ, respectiv localitate în parte, urmează să fie făcute publice în perioada următoare abia după finalizarea anchetelor de control. Mai exact, echipele de recenzori vor pleca din nou pe teren dar de data aceasta vor avea de verificat două sectoare, luate prin sondaj. La Buzău vor merge într-o zonă din municipiul Buzău și din comuna Stâlpu. Aceste controale au scopul de a determina rata de erori la înregistrarea făcută inițial. Această etapă se va desfășura în perioada 8-18 august.

Abia atunci se va vedea exact câți buzoieni sunt în județ și mai ales în municipiul Buzău. La ultima raportare, în municipiul reședință de județ erau 92.000 de locuitori.

Mai multe despre cum s-a desfășurat recensământul la Buzău puteți citi aici.