Actualitate

Răspunsul primit de primarul Toma cu privire la identitatea autorului plângerii care a sistat plățile europene

La o lună după ce procurorii DNA Ploiești au clasat dosarul presupusei fraude în ceea ce privește derularea proiectului de reabilitare a celor mai mari trei străzi din municipiul Buzău, primarul Constantin Toma a primit și un răspuns cu privire la autorul plângerii penale care a declanșat întreg scandalul. Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, instituția la care a ajuns inițial plângerea, a răspuns solicitării înaintate de edilul șef. Răspuns care, însă, nu a adus și lămuririle așteptate.

La finele lunii trecute, după ce procurorii anticorupție anunțau că proiectul derulat cu fonduri europene în municipiul Buzău poate continua, dosarul înregistrat la DNA Ploiești fiind clasat,  primarul Constantin Toma a anunțat că va căuta să afle cine a făcut plângerea penală pentru a putea merge el în instanță împotriva celui care a făcut denunțul nesusținut. Detalii, AICI.

Răspunsul de la Parchet a venit recent dar nu a limpezit deloc apele. Într-o intervenție în direct în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, primarul a dezvăluit ce conține adresa primită de la procurori.

“De la Parchet ne-a venit o hârtie după ce noi am pus o întrebare ca să pot da în judecată pe cel care a făcut plângerea penală, pentru denunț calomnios. S-a clasat dosarul penal și am primit o înștiințare scurtă, cred că era o singură frază, înștiințare semnată de doamna prim-procuror, în care anunță că denunțul a fost anonim și a venit prin poștă. Așadar, nu se știe cine a făcut denunțul. Nu am voie să comentez decizii ale procurorilor sau judecătorilor. Dar, Parchetul a trimis la DNA Ploiești dosarul când putea veni un procuror, ne punea 2-3 întrebări, ne cerea detalii și clasa pe loc cauza.”

Primarul Buzăului a mai declarat, în aceeași emisiune, că prim-procurorul Parchetului Județean este același procuror care l-a anchetat într-un dosar cu acuzația de spălare de bani, strămutat în prezent la Dâmbovița.