Actualitate SĂNĂTATE

PRIMELE VEȘTI BUNE DE LA SPITALUL CFR! După discuții fără rezultat, se fac primii pași concreți în transformarea unității în spital COVID

De la negocieri și reticențe, s-a trecut la primii pași concreți. După ce săptămâni la rând conducerea Spitalului CFR din Galați s-a opus transformării secției de la Buzău în spital suport COVID, zilele acestea se fac primele acțiuni concrete la Spitalul CFR în vederea primirii pacienților diagnosticați cu infecție cu coronavirus. Într-o intervenție în direct în emisiunea Sens Direct de la Focus Tv, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Buzău, Denisa Irimia, a anunțat că deja se lucrează la amenajarea circuitelor speciale. Specialiștii epidemiologi de la DSP Buzău au fost prezenți luni în Spitalul CFR pentru a coordona această acțiune. Pe de altă parte, de la Spitalul Județean Buzău vor fi detașați medici pneumologi la Spitalul CFR.

“În prezent se lucrează la acele circuite specifice, adică pe unde merg asistenții și medicii către pacienți, pe unde trebuie să iasă și unde trebuie să se dezechipeze, etc. Circuitele sunt făcute de către specialiștii epidemiologi. De asemenea, Spitalul Județean Buzău va detașa 2 medici pneumologi, deja și-a dat acordul pentru acest lucru, iar DSP a înaintat către CNSU solicitarea pentru detașarea celor 2 medici care ar urma să se ocupe de pacienții care vor ajunge la Spitalul CFR.”

Și nu în ultimul rând, personalul din viitorul spital COVID va fi instruit în perioada următoare de cadrele medicale din Galați.

“ Între timp, personalul de la Spitalul CFR urmează să fie instruit de către colegii dumnealor din Galați, pentru că Spitalul CFR Galați este deja unitate COVID, așa că cei de la Buzău vor fi instruiți în legătură cu modul în care trebuie să acționeze. Se lucrează, așadar, și sperăm ca Spitalul CFR să primească primii pacienți COVID cât mai repede posibil.”

În prezent, toate locurile din spitalele COVID din Buzău sunt ocupate așa că 78 de pacienți pozitivi dar asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară sunt izolați la domiciliu.