Actualitate SĂNĂTATE

PROFESORI ȘI ELEVI, DEPISTAȚI CU COVID-19! Ce spun medicii epidemiologi despre situația din județ

Autoritățile de sănătate publică din Buzău monitorizează atent situația epidemiologică de la nivelul județului. De miercuri, 30 septembrie, elevii s-au reîntors în bănci așa că toate suspiciunile și cazurile confirmate trebuie depistate din timp și atent urmărite pentru a elimina pe cât posibil riscul răspândirii virusului.

În județul Buzău, în prezent, 8 profesori și 4 elevi sunt izolați după ce au fost depistați cu infecție cu coronavirus. Este vorba despre cadre didactice și copii care provin din unitățile de învățământ închise din cauza confirmării unor cazuri de COVID-19. Este vorba despre grădinița din Mătești, Școala Izvoru Dulce, Colegiul Economic Buzău, o grupă din cadrul Grădiniței Boboceii Buzău și Școala nr. 1 Râmnicu Sărat. Autoritățile de sănătate publică spun însă că, deocamdată, nu sunt motive de îngrijorare.

“La această dată nu avem foarte multe îmbolnăviri și am reușit să gestionăm foarte bine tot ce a apărut nou, fără forme foarte complicate de boală. Suntem într-o monitorizare a teritoriului pentru că se întorc elevii în școli, pentru că adulții ar putea dezvolta alte infecții și pentru că noi trebuie să știm și să intervenim rapid. La această dată nu există situații îngrijorătoare în teritoriu”, a declarat pentru șansanews.ro medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

Miercuri, 30 septembrie, autoritățile au raportat 18 cazuri noi de coronavirus.