Actualitate

CENTRU DE VACCINARE, LĂSAT FĂRĂ MEDICI ȘI ASISTENTE! Ce soluție a găsit Prefectura

Amenințările lansate încă de săptămâna de medicii și asistentele implicate în vaccinarea populației s-au concretizat. Întreaga echipă care asigura imunizarea buzoienilor programați în centrul de vaccinare amenajat în incinta Liceului cu Program Sportiv a renunțat la această activitate. Asistentele, medicii și medicul coordonator al centrului au plecat aseară, 29 ianuarie, astfel că astăzi, începând cu ora 8.00 activitatea în centru a fost preluată de medici școlari.

”Campania de vaccinare continuă în toate fluxurile , în toate cele 7 cabinete din județul Buzău, doar că la Liceul cu Program Sportiv au plecat medicii de familie și a fost nevoie să-i înlocuim cu medicii din unitățile școlare. Vaccinarea nu a fost întreruptă. Ieri s-a făcut predarea între medicii de familie și doamnele doctor din unitățile școlare și astăzi, la ora 8.00, au mers la centrul de la LPS doctorii școlari”, a anunțat pentru sansanews.ro Adina Moiseanu, coordonatorul Campaniei de Vaccinare la Buzău.

Motivul care a dus la această situație este legat de lipsa unor contracte în baza cărora personalul medical mobilizat în campania de vaccinare să fie plătit. Halatele albe au atras atenția încă de la momentul preluării acestei activități că vor munci ore în șir însă de plătit nu îi plătește nimeni pentru implicarea în campania de vaccinare anti COVID.

Adina Moiseanu a spus că cel mai probabil în câteva zile vor fi semnate și aceste contracte și atunci situația ar reveni la normal, fapt care este absolut necesar mai ales că medicii școlari ar trebui să revină în cabinetele din unitățile de învățământ dacă școlile se vor deschide pe 8 februarie.

În acest moment, în aceste centre ajung persoanele peste 65 de ani, singura categorie care se poate imuniza fără a suporta amânările anunțate de autorități. De asemenea continuă și rapelul, până acum 606 persoane au primit și cea de a doua doză cu serul anti-COVID. Buzăul mai are circa 2100 de doze ce trebuie folosite până miercuri.

Mica Publicitate