Actualitate SĂNĂTATE

PROGRAMĂRILE PENTRU VACCINUL ASTRAZENECA ÎNCEP ASTĂZI. Când se vor administra primele doze

Miercuri, 10 februarie, încep programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Vor fi disponibile, cel mai probabil, începând de la orele după amiezii, în platformă, primele 200 de mii de locuri, la nivel național, pe care se pot programa bolnavii cu afecțiuni cronice și angajații din domenii cheie, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Modalitățile de programare sunt neschimbate iar imunizarea după programare va începe pe 15 februarie.                                                                                                

Dozele de vaccin AstraZeneca vor fi distribuite în 180 de noi cabinete de vaccinare în toată țara. La Buzău va fi amenajat un centru nou în fostul sediu al DSP de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Acolo, vor fi trei fluxuri de vaccinare. 

Deocamdată nu se șie câte doze de vaccinuri AstraZeneca vor fi allocate Buzăului.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România. Vaccinul AstraZeneca este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Publicitate