Actualitate

Proteste și acțiuni în instanță după scoaterea Pădurii Crâng de pe lista ariilor protejate

Scoaterea Pădurii Crâng, plămânul verde al municipiului Buzău, de pe lista ariilor naturale protejate, un subiect care va ajunge pe masa judecătorilor. Nemulțumiți de votul dat luni, 26 februarie, de consilierii județeni, temându-se  pentru viitorul pădurii buzoiene, mai mulți activiști de mediu au anunțat că se vor adresa instanței. Acțiuni similare anunță și deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu.

Într-o intervenție în direct, la Focus Tv, Emanuel Ungureanu a anunțat că, în zilele următoare, el și colegii săi de partid vor organiza un miting în Buzău, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situația Pădurii Crâng. În plus, deputatul Emanuel Ungureanu anunță că se va adresa atât ministrului Mediului, cât și instanței.

“Eu trebuie să și acționez, pentru că am primit un mandat din partea buzoienilor să acționez. Anunț public că, pe lângă protestul pe care îl vor organiza alături de colegii mei din USR, zilele viitoare, împotriva acestui abuz, un abuz absolut grosolan împotriva sănătății buzoienilor, dar și a legii, voi acționa și în instanță cu toate mijloacele pe care le am la dispoziție pentru a opri acest abuz. Vin constant în Buzău cu trenul și m-am uitat în ultimii 3 ani cum dispare Pădurea Crâng și nu se plantează nimic. O să fac o interpelare la domnul ministru al Mediului, dar cea mai rapidă metodă este contenciosul administrativ. Zona de contencios care trebuie atacată cel târziu luni și este și zona de interpelare și intervenție a Gărzii de Mediu, a instituțiilor care trebuie să protejeze spațiile verzi.”

Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a subliniat că este inacceptabilă scoaterea Crângului de pe lista ariilor protejate, în contextul în care trendul în Europa și nu numai este de a avea cât mai mult spațiu verde în orașe și de a proteja spațiile existente.

“Comunitățile trebuie să lupte pentru acești plămâni verzi ai orașelor, care trebuie să rămână nu doar intacte, ci trebuie îmbunătățit spațiul verde. Interesul public al tuturor buzoienilor este să aibă cât mai mult spațiu verde. În orice colț din lume trendul de sănătate publică este să plantezi, să conservi spațiul verde, nu să-l distrugi. Pădurea rămâne fără copaci aproape în fiecare zi. Lăsați pădurea să rămână pădure!”

Anunțul deputatului USR Emanule Ungureanu vine după ce luni, 26 februarie, în ședința Consiliului Județean s-a decis ca Pădurea Crâng, trecută de la Direcția Silvică la Primăria Buzău, să fie scoasă de pe lista ariilor naturale protejate.  Detalii, AICI.   

Autorul știrilor

Elena Petre

4 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Crangul a ajuns in situatia gardurilor vii de pe lang blocuri…se defriseaza copacii si se planteaza lalele galbene ( protejate, sic ONG-istilor), caprioarele din platic gata de mangaiat vor fi pe toate aleile, ratele salbatice se vor auzi doar in difuzoare, iar natura o vezi doar inchizand ochii si amintindu-ti vorbele bunilor si strabunilor.

  • Nu lăsați hoții să ne ia și pădurea!!! Au luat tot Buzăul pe persoană fizică!!!! Să ieșim în stradă,spuneți când și ieșim!!!!

  • TREBUIE MERS LA VOT SI DAT JOS TRIMIS LA PENSIE PE TOMITA CA AJUNGE CIT A ZAPACIT ORASUL LASANEEEE TOMY BOY PUBLICATI COMENTARIULL NU CENZURATI