POLITICĂ

SCANDAL IMENS LA PSD BUZĂU PE CANDIDATURA LUI PETRE EMANOIL NEAGU. Telefoanele s-au înroșit toată noaptea!

Un conflict extrem a zguduit organizaţia judeţeană a PSD, tocmai în momentul în care forul de decizie de la nivel de judeţ se pregătea să valideze candidaturile pentru alegerile locale. Asta după ce Constantin Toma și Petre Emanoil Neagu primiseră deja ok-ul de la șefii din forurile centrale ale partidului pentru a candida la cele mai importante funcții din administrația buzoiană, cea de primar și, respectiv, președinte al Consiliului Județean.

Totul a pornit, spun multiple surse din interiorul partidului, în clipa în care în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean, întrunit într-o şedinţă formală de validare, în sistem online, primarul Buzăului şi şeful organizaţiei municipale PSD Buzău, Constantin Toma, a declarat că el nu-l susţine pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte executiv al filialei judeţene social-democrate Petre Emanoil Neagu pentru scrutinul din ultima duminică a lunii septembrie 2020. Luarea de poziţie a creat stupoare printre preşedinţii conectaţi la şedinţa prezidată de vicele CJ Buzau, Romeo Lungu, mai ales că, în expunerea sa, Toma a zis că-l sprijină pentru preşedinţia CJ pe senatorul Lucian Romaşcanu, care, conectat şi el la şedinţă, a admis că ar putea candida. Momentul i-a luat prin surprindere pe toţi participanţii, inclusiv pe şeful organizaţiei judeţene care era prins într-o negociere la Bucureşti. Contactat şi el, deputatul Marcel Ciolacu a făcut ce era de aşteptat, adică a temporizat. El a transmis online că va vorbi cu toţi beligeranţii şi va anunţa rapid “calea de urmat”. Aşa se face însă că, toată noaptea, poporul pesedist a ridicat tensiunea la maxim, iar liniile telefonice s-au înroşit.

Ce s-ar putea întâmpla?

După ce lucrurile s-au mai calmat, potrivit surselor noastre, au început discuţiile între pesedişti, dar, foarte important, sursele citate ne-au transmis că, pe parcursul serii de miercuri şi al nopţii trecute, au apărut mai multe variante de lucru.

De exemplu, prima ar fi că Neagu, lăsat în off-side, va merge la PNL, cu o serie de primari fideli, şi va candida pentru preşedinţia CJ, în tandem cu Carmen Ichim (Pro România), anunţată drept candidat la CJ Buzau din partea partidului lui Victor Ponta, pe lista PNL Buzău. Iar P.S.D. va merge în acest caz cu senatorul Lucian Romaşcanu, secondat de vicepreşedinţii Romeo Lungu, respectiv Adrian Petre. Numai că, într-o astfel de formulă, e de văzut cu câţi primari va pleca Neagu la PNL şi ce efecte electorale va avea pe 27 septembrie, la vot, această posibilă arhitectură politică. Iar toate acestea- din nou, atenţie! -se întâmplă după zile şi ore de negocieri între P.S.D. şi Pro România pentru o susţinere reciprocă a unor candidaţi chiar şi pentru liste comune inclusiv la CJ, CLM. Buzău sau CLM. Râmnicu Sărat. Oricum, în ipoteza în care Neagu va merge la PNL e clar că va lua şi preşedinţia filialei judeţene liberale, bineînţeles oferta fiind preferată de Ludovic Orban, la Bucureşti.

În sfârşit, câtă vreme lucrurile nu sunt decise definitiv, orice alte construcţii rămân probabile. Scenarii care s-au discutat o noapte întreagă la telefon între membrii de vază ai “poporului pesedit” de la Buzău.

P.S: ULTIMĂ ORĂ: Toată noaptea s-au purtat discuții în partid, de această dată implicându-se direct  șeful filialei județene, deputatul Marcel Ciolacu.  

Ședința se reia joi, la ora 11.00, dar lucrurile par să se mai fi calmat între timp. Întâlnirea va avea loc tot on line.  La ea va participa și Marcel Ciolacu, fără a fi excluse surprizele, nici de această dată.

Citește și: http://sansanews.ro/psd-arde-megascandal-toma-da-sa-l-execute-pe-petre-emanoil-neagu-neagu-primele-declaratii-exclusive-ale-lui-neagu-ce-spune-ciolacu-neagu-tot-va-candida/

REVENIM PE PARCURSUL ZILEI!