Actualitate

RAM BUZĂU A INTRAT ÎN INSOLVENȚĂ! Anunțul conducerii Regiei pentru abonați

UPDATE: Conducerea RAM Buzău vine cu precizări după ce joi Tribunalul Buzău a admis cererea de intrare în insolvență. Reprezentanții societății dau asigurări că niciun client nu va avea de suferit dar, totodată, fac apel la buzoieni să își achite la timp facturile. Iată mesajul conducerii RAM Buzău:

“Vă facem cunoscut că intrarea în insolvenţă a unităţii noastre, în această fază procedurală, nu afectează cu nimic asigurarea continuităţii serviciilor de furnizare energie termică către consumatorii de utilităţi, condiţionat de faptul ca în aceste clipe deosebite, prin care trece regia, să fiţi solidari cu instituţia noastră, în sensul de a vă achita în termen, contravaloarea serviciilor furnizate, către unitatea noastră.”

Știrea inițială: Regia Autonomă Municipală Buzău a intrat în insolvență. Tribunalul Buzău a admis, joi, cererea conducerii RAM de declanșare a procedurii de insolvență. Tot la termenul de joi, magistrații au desemnat și un administrator judiciar care să coordoneze situația în perioada următoare. Până la finele lunii septembrie vor trebui parcurși mai mulți pași, inclusiv să fie definitivat tabelul creanţelor. Iar prima şedinţă a adunării generale a creditorilor va avea loc la data de 08.09.2020.

Administratorul judiciar desemnat de instanță trebuie să vină cu un plan de reorganizare. În funcție de planul respectiv, se va stabili dacă RAM Buzău îndeplinește condițiile pentru reorganizare sau dacă nu mai poate face față situației, nu se mai poate salva și astfel va intra în faliment.

Soluția pronunțată de Tribunalul Buzău, AICI

Conducerea RAM Buzău s-a adresat instanței, solicitând intrarea în insolvență, în contextul în care în ultimii ani, regia de termoficare a ajuns într-o situație critică. Nivelul datoriilor a crescut, în timp ce clienții s-au debranșat rând pe rând.

Șansanews.ro a scris pe larg despre acest subiect AICI