Actualitate

(Video) S-a votat bugetul municipiului Buzău. Câți bani merg către investiții

Ultimul an din cel de al doilea mandat al primarului Constantin Toma vine cu un buget istoric pentru municipiul Buzău. 136 milioane de euro este suma din care se va asigura atât funcționarea cât și dezvoltarea orașului în anul 2024. Bugetul a fost aprobat luni, în ședința Consiliului Local, proiect care a avut și mai multe amendamente din partea Opoziției și care vizau investiții netrecute în lista finanțărilor propuse de administrația PSD, dar respinse la vot de aleșii social democrați.

Astfel, pentru anul în curs, vor fi alocate 59 de milioane de euro pentru funcționare și 77 milioane de euro pentru dezvoltare. Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău, a subliniat faptul că bugetul este susținut, în cea mai mare parte, respectiv 56% din fonduri europene, însă sunt sume importante care vin și din veniturile proprii, respectiv 51,2 milioane de euro. 

”Avem un buget istoric. Dacă în urmă cu 8 ani, bugetul municipiului Buzău era de 36 de milioane de euro, pentru 2024 avem 136 de milioane de euro”, a spus Ionuț Apostu.

În ceea ce privește prioritățile anului, Ionuț Apostu a spus că Primăria se va axa pe continuarea proiectele de infrastructură  dar vor fi alocate sume importante de bani și pentru studii de fezabilitate pentru alte investiții. În anul 2024 sunt trecute pe lista investițiilor Spitalul Municipal, Aquapark-ul din Parcul Tineretului, transformarea școlilor în școli circulare.

Consilierii PNL au cerut, printr-un amendament, introducerea pe lista investițiilor și amenajarea unei parcări verticale în zona Unirii (Detalii Aici), și testarea legumelor și fructelor în piețe. (Detalii aici). Ambele propuneri au fost respinse, în unanimitate, de aleșii PSD.