Actualitate

Razie în Buzău! Șoferii vitezomani și cei care consumă droguri, vânați de polițiști

Foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii din Buzău au desfășurat azi o amplă acțiune pe cele mai tranzitate șosele din județ. Controalele din trafic au vizat depistarea unor posibili consumatori de substanțe interzise, dar și temperarea șoferilor care calcă pedala de accelerație excesiv.

Dotările recente din poliție simplifică foarte mult lucrurile, astfel încât un drug-test să poată fi făcut în doar câteva minute.

Aparatele folosite de polițiști pentru depistarea substanțelor interzise sunt de două tipuri și au răspunsuri rapide, polițiștii putând afla în doar câteva minute dacă șoferul a consumat sau nu substanțe interzise.

Dispozitivul electric utilizează probele de salivă prelevate de la conducătorii auto și are o precizie apropiată de cea a analizelor de sânge. Celălalt tip este similar testelor pentru depistarea gripei sau COVID.

Nici conducătorii mașinilor cu gabarit mare nu au scăpat de vigilența oamenilor legii, care au scos pe traseu și un aparat modern tahograf. Acesta este destinat descărcării cardurilor de transport mărfuri, iar programul are un soft care generează respectarea timpilor de odihnă și conducere.

În vizorul poliției au fost și șoferii care fac depășiri ilegale sau care încalcă alte reguli de circulație.