Actualitate

Renumitul profesor Cremarenco, înmormântat cu onoruri militare

sursa Facebook
sursa Facebook

Renumitul profesor de matematică Sfetoslav Cremarenco a fost condus, miercuri, pe ultimul drum. Cadru didactic desăvârșit, un pion important al Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, profesorul Cremarenco a fost înmormântat cu onoruri militare, el fiind din anul 2000 deținătorul distincției Steaua României în Grad de Cavaler, ca o încununare  a anilor scurși în slujba Matematicii și a Educației.

Profesorul Cremarenco își va dormi somnul de veci în Cimitirul Dumbrava din Buzău. De la el și-au luat astăzi adio câteva zeci de persoane, foști profesori de catedră și rude, înmormântarea desfășurându-se cu un număr limitat de persoane, conform regulilor impuse de pandemie.

Despre ce a însemnat profesorul Cremarenco pentru învățământul buzoian, puteți citi și AICI

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Domnule Diriginte,
    la trecerea Dumneavoastră la cele veșnice, omagiul meu pios este convingerea mea că raiul n-a mai primit de mult un suflet atât de ales; cât despre mine, mulțumesc Domnului pentru a fi potrivit împrejurările așa încât să fiu elevul Dumneavoastră și să ajung cel ce sunt și mă numesc și acum – hașdeean promoția 69.
    Numele Dumneavoastră l-am pronunțat adesea și întotdeauna cu mândrie.
    Rog pe bunul Dumnezeu să Vă odihnească un pic înainte de a vă încredința catedra de matematică pentru viitoarele promoții de îngeri bacalaureați.
    Și îl mai rog pe bunul Dumnezeu să fie cu îndurerata familie Cremarenco, să-i aline, să-i mângâie și să-i întărească în încercarea prin care trec, în nădejdea ce nutrim cu toții în Revederea finală.