Actualitate Social

Rezultatele testelor infirmă prezența Omicron la cei doi români veniți din străinătate infectați cu Sars-CoV-2

Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit rezultatele în urma secvențierii probelor prelevate de la cei doi buzoieni care s-au îmbolnăvit în timp ce se aflat carantină.

Cei doi au fost testați pozitiv, cu teste rapide antigen, pe 27 decembrie, iar apoi li s-au făcut teste RT-PCR, pentru confirmarea suspiciunii. Pentru că aveau istoric de călătorie în țări în care tulpina Omicron este dominantă, Anglia, respectiv Suedia, autoritățile au trimis probele la secvențiere. Surse din cadrul DSP Buzău au confirmat pentru șansanews.ro că rezultatele au ajuns la Buzău și că cei doi sunt infectați cu varianta Delta a coronavirusului.

Între timp, un alt lot de probe a fost trimis la secvențiere, în cursul zilei de marți. Este vorba despre persoane infectate care au istoric de călătorie în afara țării. Rezultatele sunt așteptate în câteva zile.

Între timp, la Buzău, crește de la o zi la alta numărul infectărilor. Joi, sunt raportate 50 de infectări noi și două reinfectări, în timp marți și luni au au fost, 37 (dintre care o reinfectare), respectiv 25 (o reinfectare).