Actualitate

(UPDATE) Sărbătoare mare pentru credincioși: Boboteaza, ziua în care se sfințesc apele. Curțile bisericilor, neîncăpătoare. Procesiune pe străzile Buzăului (FOTO & VIDEO)

UPDATE: Procesiunea de Bobotează a început, la Buzău, după ora 11:30.

Sute de enoriași, copii și adulți, cu stegulețe în mâini, i-au întâmpinat pe preoții care au ieșit din Catedrala Sfântul Sava. Cu toții au pornit spre Catedrala Arhiepiscopală, de unde pleacă spre râul Buzău.

Sunt sute de enoriași care au participat la slujba religioasă oficiată în biserici și apoi au pornit în procesiune, dar și foarte mulți care au mers direct la râul Buzău.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sărbătoare mare pentru credincioșii ortodocși. Astăzi, 6 ianuarie, este Boboteaza, o sărbătoare cu mare însemnătate pentru lumea creștin-ortodoxă. Este ziua în care enoriașii primesc Aghiasma Mare, apa sfințită tămăduitoare. Reprezentanții bisericilor au pregătit din timp recipiente cu apa ce este sfințită de Bobotează de preoți și împărțită enoriașilor pentru a o folosi pe parcursul anului.

În Buzău, zeci de persoane s-au strâns la fiecare lăcaș de cult. La Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde slujba este oficiată de Înaltpreasfințitul Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la orele prânzului, curtea lăcașului de cult este plină.

De aici, după ce vor primi Aghiasma Mare, enoriașii vor pleca spre râul Buzău. Procesiunea de Bobotează va fi organizată după același scenariu ca în anii trecuți. Punctul de pornire va fi Catedrala Sfântul Sava. De aici, enoriașii se vor opri la Catedrala Arhiepiscopală și apoi pe malul râului.

Etichete