Actualitate

Anchete peste anchete în urma unui scandal monstru din parcarea unui hipermarket

Anchete demarate la Buzău în urma unui conflict izbucnit la un hipermarket din oraș. Totul a pornit de la un client nemulțumit de faptul că prețul produsului pe care a vrut să îl cumpere ar fi fost mai mare la casă decât la raft.

Omul a mers la cumpărături miercuri după amiază. A văzut că un produs avea prețul redus, fiind la promoție. Numai că în momentul în care a ajuns la casă, prețul pe care trebuia să îl plătească nu era redus. Nemulțumit, buzoianul a început să vocifereze. Atunci, agenții de pază au intervenit pentru a-l calma pe buzoian. L-au pus la pământ, moment în care un buzoian care se afla la cumpărături a scos telefonul și a filmat întreaga scenă. Acesta din urmă le-a reproșat agenților de pază că intervin brutal și că nu au niciun drept să îl pună la pământ pe clientul nemulțumit.  Între timp, buzoianul imobilizat de agenții de pază ai magazinului a sunat la poliție.

Polițiștii au ajuns la fața locului imediat. Au început cercetările iar când au vrut să îl legitimeze pe bărbatul de 41 de ani, cel care filmase incidentul din parcarea magazinului, acesta a refuzat. Spiritele s-au încins iar în cele din urmă bărbatul de 41 de ani a fost imobilizat de polițiști și dus la audieri. La sediul poliției a ajuns și clientul nemulțumit.

“Ajuns la locul indicat, echipajul a intervenit conform Legii 192/2019 și a procedat la legitimarea și identificarea apelantului pe de o parte, dar și a persoanelor prezente de cealaltă parte, în vederea clarificării tuturor aspectelor utile soluționării cazului. Având în vedere că un bărbat căruia polițiștii i-au solicitat documentele în vederea legitimarii a devenit recalcitrant, refuzând cooperarea, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției. De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Buzău, a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, transmite IPJ Buzău.

Sursa Facebook

Cei doi buzoieni și-au rezervat dreptul de a formula plângere după ceea ce s-a întâmplat ieri dar până în acest moment nu au făcut-o. Chiar și așa,  pe baza  imaginilor postate pe rețelele de socializare, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări.

“Având în vedere imaginile apărute, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, cu privire la acțiunile angajatilor societății de pază contractate de hipermarket, pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă. Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice fac verificări cu privire la nemulțumirile apelantului în ceea ce privește actul comercial prestat de operatorul economic, în același timp fiind supusă unei analize specifice la nivel intern și intervenția echipajului mixt la fața locului.”

Etichete