Actualitate

Risc de inundații în Buzău. Hidrologii au emis cod galben

După ce întreaga tară a fost colorată în galben, fiind prognozate ploi torențiale până duminică seară, și hidrologii au emis avertizări de inundații. Este cod galben ce anunță pericol de revărsare a apelor pe mai multe râuri din țară, inclusiv din Buzău. Pe listă sunt râurile Buzău, în zona de nord a județului, și Rm. Sărat – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

“Cod galben în intervalul 10.06.2022 ora 14:00 – 12.06.2022 ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău – bazin amonte Ac. Siriu şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Baniţa (judeţele: Braşov, Covasna, Buzău şi Prahova), Rm. Sărat – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior  (judeţele: Vrancea şi Buzău)”, anunță INHGA.

Până duminică la miezul nopții, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, atrag atenția hidrologii.

Sursa foto www.inhga.ro

Riscul de inundații vine în contextul în care zilele acestea sunt așteptate ploi însemnate cantitativ în tot județul. O avertizare meteo cod galben de ploi a fost emisă de ANM încă din această dimineață. Detalii, AICI.