Actualitate

S-a aflat! Cu ce variantă a coronavirusului au fost infectați cei 5 bolnavi, între care doi soți abia veniți din Italia, confirmați pozitivi săptămâna trecută

Au venit rezultatele probelor prelevate de la cei cinci bolnavi care au fost confirmați cu COVID-19, săptămâna trecută, acestea fiind primele infectări după zile bune. Testele au fost trimise la București de către Direcția de Sănătate Publică, pentru a ști cu ce fel de tulpină au fost infectați acești bolnavi, dacă este vorba despre tulpina inițială, despre cea britanică ori indiană, care este extrem de contagioasă.

Rezultatele au ajuns, luni, la epidemiologii buzoieni: cei cinci bolnavi de săptămâna trecută au fost infectați cu varianta inițială a coronavirusului, cea care a circulat de la început, și nu cu vreo mutație a virusului, așa cum se temeau specialiștii.

Asta înseamnă că la Buzău nu circulă, cel puțin pentru moment, varianta indiană a coronavirusului, cea care este extrem de contagioasă și care a început să circule și să facă victime în lume.

Reamintim, săptămâna trecută, la Buzău, au fost confirmate cu COVID-19 5 persoane, între care doi soția abia veniți din Anglia. Au fost primele infectări după zile bune în care județul nu a mai înregistrat nici o îmbolnăvire în rândul populației.

Probele pozitive la coronavirus au fost trimise la București, în laboratorul de referință, pentru a arăta dacă infectarea s-a produs cu altă tulpină decât cea primară.

Citește AICI mai multe despre acest subiect!