Actualitate Social

S-a încheiat pandemia, buzoienii iau din nou calea străinătății. Ofertă bogată de locuri de muncă peste granițe

Sursa foto Fb/ Eures România

Pandemia, cu toate restricțiile sale, a adus o serie de piedici pentru buzoienii obișnuiți să plece temporar la muncă, peste granițe. Odată cu ridicarea tuturor restricțiilor, situația s-a schimbat. Zeci de persoane au luat din nou calea străinătății, cu speranța că vor câștiga sume mai mari decât în țară, cu care să ducă un trai decent.

De la începutul anului și până în prezent, peste 50 de persoane au decis să își lase familiile acasă și să plece la muncă peste granițe. Așa arată datele AJOFM, însă numărul ar putea fi mult mai mare, pentru că nu toți buzoienii care au ales să muncească peste granițe au plecat prin intermediul agenției.

“La nivel de AJOFM, până în prezent, adică în anul 2022, peste 50 de persoane din județul Buzău au aplicat prin noi și au plecat. Statistica o avem în sensul în care ei operează plecările prin noi. Persoana care intră în posesia informației de pe site-ul nostru și ne cere ajutorul, o însoțim în întocmirea unui CV, o scrisoare de intenție și o ducem către interviul sau proba de lucru. O altă variantă este să îi punem să aplice direct către acei angajatori și atunci noi nu știm câți dintre ei au alicat, câți anume au fost testați și angajați”, a explicat directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu.

De altfel, cererea de forță de muncă este destul de mare. Sunt vacante, zilnic, peste 100 de locuri de muncă din domenii diverse. Angajatorii din străinătate vin cu oferte tentante pentru muncitorii români.

“Odată cu sfârșitul pandemiei avem zilnic în jur de 130 de locuri vacante pe EURES. Se încearcă în continuare să se recruteze foarte multă forță de muncă, atât calificată, cât și necalificată.”

Ionel Tociu, director AJOFM Buzău
SURSA AJOFM BUZAU