Actualitate

S-a lămurit misterul! Unde dispăreau peste noapte banii și bunurile comercianților din Piața Centrală

Piața Centrală din Buzău a devenit, în ultima vreme, un adevărat Triunghi al Bermudelor. Bani și bunuri din cele mai diverse dispăreau fără urmă, peste noapte, din tarabele lăsate încuiate de comercianți. Pentru că numărul spargerilor reclamate se întețise, fără să existe însă și urme de efracție sau spargere propriu-zisă, polițiștii locali au decis să patruleze mai des prin zona Pieței Centrale.

Misterul a fost elucidat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Aproape de miezul nopții, un polițist local aflat în timpul liber l-a surprins în flagrant pe un individ chiar în timp ce încerca să dea o nouă spargere. El nu lăsa urme pentru că avea chei potrivite pentru a descuia tarabele. Polițistul local a chemat imediat în ajutor poliția națională, care l-a identificat pe hoț și a deschis un dosar de cercetare penală.

”Un poliţist local aflat în timpul liber a surprins, într-o piaţă din municipiul Buzău, un tânăr în timp ce încerca să sustragă mai multe bunuri dintr-un stand de vânzare. Bărbatul a informat de îndată poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău pentru preluarea tânărului şi demararea cercetărilor specifice. Bănuitul un tânăr de 22 de ani, Buzău a fost condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor”, transmit reprezentanții IPJ Buzău.

Deocamdată, tânărul este cercetat doar pentru tentativă la furt. Dacă cercetările vor arăta că el este, într-adevăr, hoțul care le-a dat bătăi de cap comercianților până acum, încadrarea juridică a faptei va fi schimbată.