Actualitate

S-au afișat notele obținute la examenul pentru definitivare în învățământ. Rezultate foarte bune, la Buzău

Rezultate foarte bune la examenul de definitivat, anul acesta. La Buzău, aproape 80 % dintre candidații care au susținut examenul au promovat, ceea ce nu s-a mai întâmplat de ani buni.

Concret, din cei 109 candidați care au intrat în sala de examnen și au susținut proba scrisă, 87 au luat note de trecere. Mai mult, 6 dintre ei au predat lucrări perfecte, fiind notați cu 10. “Este cel mai bun rezultat din ultimii 5-6 ani la examenul de definitivat, la Buzău, ceea ce însemană că toți candidații au luat examenul în serios și s-au pregătit intens”, spune inspectorul școlar general adjunct, Daniela Palcău.

La polul opus, cea mai mică notă la proba scrisă a examenului a fost 3, fiind trecută în dreptul unei educatoare din Rm Sărat.

“La nivelul județului Buzău, procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este de 77,1%. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 84 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 117 candidați. Dintre aceștia, 8 candidați s-au retras. Astfel, din totalul celor 109 candidați cu lucrări evaluate, 84 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 6 candidați au fost notați cu 10, iar 17 candidați au primit note între 9,50 și 9,99. De asemenea, 18 candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 7 candidați.”, transmite IȘJ Buzău.

Cadrele didactice nemulțumite  de rezultat pot depune contestație miercuri, până la ora 20:00, dar și joi, 22 iulie, între orele 9 și 12. Rezultatele finale sunt așteptate pe 28 iulie.

Rezultatele obținute de candidații din Buzău, AICI.