Alertă Coronavirus Buzău

SÂMBĂTĂ, ZECI DE CAZURI NOI DE COVID-19, LA BUZĂU, ȘI UN DECES. Bărbat de 54 de ani din Săpoca, ucis de coronavirus


36 de buzoieni au primit vestea, în ultimele 24 de ore, că au fost infectați cu coronavirus. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 16 și 85 de ani. 4 dintre pacienți au fost testați cu test rapid în cabinetele medicilor de familie, 11 au fost testați și diagnosticați în laboratoare private și în unități sanitare din alte județe, 9 pacienți simptomatici au fost testați in cadrul anchetelor epidemiologice, alți 9 pacienți au fost testați la Spitalul Județean. De asemenea, un pacient este de la DGASPC Buzău iar 2 pacienți sunt de la Spitalul Municipal Rm.Sărat.

Cu aceste noi cazuri, Buzăul ajunge, de la debutul pandemiei, la un total de 8537 de bolnavi de Covid-19, dintre care 7837 s-au vindecat iar 233 au decedat.

Un ultim deces a fost raportat sâmbătă. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani din Săpoca. El a fost testat și confirmat cu SARS-CoV-2 în 23 decembrie, fiind internat la Spitalul Rm.Sărat. Starea sa de sănătate s-a agravat pe zi ce trece, iar medicii nu l -au mai putut salva, decesul survenind pe 6 ianurie. In afara infecției cu coronavirus, bărbatul avea  hepatită cronică, etilism cronic, tulburări mentale si de comportament pe fondul consumului de alcool.

Sâmbătă, 9 ianuarie, în județul Buzău, sunt 817 persoane în carantină iar în izolare la domiciliu sunt 358 de buzoieni.