Actualitate

Șantier în Piața Daciei, unde vor fi organizate sărbătorile de iarnă

Anul acesta, tradiția organizării unui târg de Crăciun în centrul municipiului sau a deschiderii șampaniei la trecerea dintre ani în fața Palatului Comunal nu va putea fi respectată. Lucrările de reabilitare a centrului municipiului sunt în plină desfășurare iar termenul de finalizare, respectiv finele anului, ar putea fi depășit. Sunt întârzieri față de calendarul stabilit inițial așa că șantierul ar putea rămâne deschis și la începutul anului viitor. Motiv pentru care autoritățile au schimbat planul și au anunțat că vor muta locul de desfășurare a târgului de iarnă și a celorlalte evenimente din decembrie în Parcul Crâng.

În momentul în care a fost semnat contractul cu firma care se ocupă de reamenajarea centrului orașului Buzău, primarul Constantin Toma anunța că în 2022 sărbătorile de iarnă vor fi marcate, mai mult ca sigur, în Piața Daciei. Pe parcurs, însă, s-au ivit piedici care fac ca planurile inițiale să nu poată fi respectate. De exemplu, în timpul săpăturilor s-au descoperit rămășițe vechi de sute de ani, așa că a fost nevoie de prezența experților Muzeului Județean pentru a se stabili dacă cele scoase la lumină de muncitori au valoare arheologică sau nu. Toate acestea au însemnat oprirea lucrărilor pentru scurt timp și, inevitabil, nerespectarea calendarului de lucrări, înregistrându-se deja întârzieri.

“În momentul acesta există o mică întârziere. Au avut și au probleme din cauza creșterii prețurilor la materiale, noi nu putem să plătim în față absolut nimic, ei trebuie să achiziționeze materiale și după ce au toate semnăturile, toate certificatele de calitate, putem să plătim. S-au mai descoperit și niște beciuri, au venit cei de la Muzeul Județean să facă niște constatări să nu fie ceva istoric, constructorul nu poate înainta și de aici are o întârziere. În mod normal, după contract, ei ar trebui să termine toată lucrarea până la sfârșitul acestui an. Au avut 12 luni de la momentul semnării contractului. În mod normal, pot recupera aceste întârzieri pe care le au, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice. Însă, noi forțăm ca această investiție să fie finalizată până la finele anului, conform contractului. ”

În acest context, autoritățile buzoiene au decis să schimbe locul desfășurării sărbătorilor de iarnă.  Tradiționalul târg de Crăciun va lipsi din Piața Daciei. În schimb, buzoienii vor fi așteptați cu multe surprize în Parcul Crâng, a anunțat, la Focus Tv, primarul Constantin Toma.

“Ca să nu existe niciun fel de risc, și astăzi am discutat la prima oră, proiectul desfășurării sărbătorilor de iarnă va fi 100% în Parcul Crâng. Nu putem risca să proiectăm totul pe Piața Daciei și dacă Piața Daciei nu se realizează, să rămânem în aer cu aceste sărbători de iarnă.”