Actualitate

Medicul din Germania care a promis că va oferi tratamente gratuite copiilor a ajuns în România. Unde îl puteți găsi

A lăsat Germania pentru Buzău. Este alegerea făcută de Alexandru Ungureanu, medic specialist ortopedie traumatologie, care a ales să se întoarcă acasă cu familia sa, soția și o fetiță de trei ani, după 12 ani în care s-a specializat în străinătate. Sansanews.ro v-a prezentat povestea medicului din Germania în ianuarie 2021, când Alexandru Ungureanu a povestit, într-o intervenție prin Skype, pe care o puteți revedea aici, despre planurile pe care le are odată ce va reveni în țară. Cea mai mare dorință a medicului ortoped este ca, la inițiativa Primăriei Buzău, să poată oferi servicii medicale gratuite copiilor, proiect la care lucrează și pe care speră să-l demareze cât mai curând.

De atunci a trecut mai bine de un an și jumătate, iar Alexandru Ungureanu a ajuns în România. Medicul a povestit, în exclusivitate pentru sansanews.ro, cum a fost întoarcerea acasă.

”24 de ani de Germania. 12 eu, 9 soția si 3 ani fetița mea. Un sfert de secol de depărtare. Acest sfert de secol nu ne-a făcut să uitam de dorul de familie și de țară, dor care ne-a și motivat să ne întoarcem la rădăcinile noastre. Am crescut și în Germania. Pe plan profesional, cultural și educațional o bogată experiență pe care am hotărât să le aducem acasă la ai noștri, să facem și noi o țară ca afară. De aceea am început cele doua mari proiecte: 1. Spitalul Râmnicu Sărat și 2. proiectul educațional și medical alături de Primăria Municipiului Buzău, parteneriat care are ca scop creșterea educației medicale și a serviciilor medicale adresate cetățenilor Buzăului. Sunt în strânsă colaborare cu domnul Primar Constantin Toma și doamna Viceprimar Oana Matache și sperăm ca proiectul să înceapă până la sfârșitul anului”, a spus dr. Alexandru Ungureanu.

Medicul ortoped a ajuns în România pe 1 mai și în două luni deja s-a angajat. Din această vară este medic la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

”În urma concursului pentru postul de medic specialist ortopedie-traumatologie de pe 4 iulie, concurs la care am avut contracandidat tot un medic specialist stabilit in Germania, am luat postul la Spitalul de la Râmnicu Sărat. Am început activitatea la 1 august în cadrul compartimentului de ortopedie-traumatologie al secției de chirurgie. Deși spitalul are unele deficite(de personal cât și materiale) există și proiecte care ar ajuta atragerea tinerilor medici și echipamentelor moderne necesare unui spital de nivel european”, ne-a spus dr. Alexandru Ungureanu.

Medicul spune că s-a integrat foarte ușor în colectivul de la Râmnicu Sărat și spera ca, în cel mai scurt timp, să poată demara și proiectul prin care, într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Buzău, să ofere servicii medicale gratuite copiilor.