Divertisment

SĂRBĂTORESC 20 DE ANI DE MUZICĂ. Amadeus lansează album aniversar

2020 e anul în care trupa Amadeus împlinește 20 de ani, iar buzoienecele Andreea și Patricia, dar și colegele lor Bianca și Laura lansează un album 100% independent, realizat prin forțe proprii, cu multe sacrificii dar și multe bucurii.

Lansarea albumului coincide cu lansarea single-ului „Joy” – cu un videoclip filmat astă-vară, în mijlocul naturii, în tabăra de creație în care s-a terminat albumul.

Cele 14 piese se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus – cinematic, gospel, new classical și muzica tradițională a mai multor culturi. Instrumentistele au colaborat pentru acest album cu compozitorul Xenti Runceanu, fratele Andreei, care semnează compoziția și producția muzicală, dar și cu percuționistul maldivian Faizan. 

Veniturile rezultate din vânzarea albumului se vor direcționa către o fundație care luptă pentru combaterea problemei lipsei de refugiu a femeilor victime ale violenței domestice, mai ales în această perioadă dificilă, când trăiesc cu teama de violență, teama de îmbolnăvire, insecuritatea financiară, lipsa de predictibilitate și incertitudinea legată de durata pandemiei.