Actualitate

Sărbătorita zilei la Boboc! Andreea, al patrulea militar din familie. Tânăra urmează o specializare fără de care piloții „ar orbecăi pe sus”

Un vis împlinit! Asta spune Andreea Constantin atunci când vorbește despre cariera pe care și-a ales-o. Sau mai bine spus profesia a ales-o pe ea pentru că tânăra, elevă la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, este al patrulea militar din familia sa. Fata le calcă pe urmele bunicului, tatălui și fratelui mai mare, toți la rândul lor au îmbrăcat haina militară.

Cu alte cuvinte, Andreea a crescut înconjurată de militară însă tânăra povestește că cel mai mult a impresionat-o să-și vadă fratele purtând uniforma de soldat. S-a întâmplat în 2013, când a mers la depunerea jurământului de militar, iar ceea ce simțit atunci a fost motivația de care a avut nevoie pentru a munci din greu ca să-și trăiască visul.

 „Un moment atât de impresionant, copil fiind, care m-a determinat să îmi doresc să devin și eu militar. Pentru a-mi îndeplini acest vis, am muncit din greu, cu perseverență, și ambiție ca să ajung unde mi-am dorit” , povestește Andreea.

Șapte ani ani mai târziu, visul Andreei de a îmbrăca uniformă s-a îndeplinit. Tânăra a fost admisă la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, specialitatea „Radiolocație”, o armă esențială din cadrul Forțelor Aeriene, deoarece fără de ea nu se pot asigura zborurile piloților militari.

„Această armă a venit ca o moștenire de familie, deoarece și bunicul și tatăl meu au lucrat în acest domeniu”, mărturisește Andreea.

Andreea este anul II și este un elev cu care Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” se mândrește.

”Andreea Constantin, elev fruntaș în anul II de studiu, în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, specialitatea „Radiolocație”. Despre radiolocatoriști putem afirma că sunt ocrotitorii navigatorilor, ei sunt cei care le transmit permanent date despre situaţia aeriană și care îi dirijează prin radio. „Voi radiolocatoriștii sunteți frații noștri pămȃnteni, fără de care noi, piloții am orbecăi pe sus!” („Drumul spre stele” – col.(r) Ion Sofronie) ”, scrie pe pagina de Facebook a Școlii.

La rândul ei, Andreea mărturisește că școala militară a învățat-o mai mult decât o meserie. Este locul în care a învățat că pentru a obține ceea ce îți dorești în viață trebuie să muncești din greu și să te autodepășești.

”În școala militară am învățat ce înseamnă să îți dorești cu adevărat sa te autodepășești, să te lupți pentru un scop, sa te perfecționezi pentru a deveni militar, și totodată să lucrezi în grup. Sunt mândră că sunt elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, deoarece aceasta mă va forma ca viitor tehnician de radiolocație. Vreau să le mulțumesc instructorilor tehnici specializați în acest domeniu, pentru eforturile pe care le depun pentru formarea viitoarei generații de specialiști în întreținerea și exploatarea tehnicii de radiolocație”, a spus Andreea.