Social

Șase! Girl-power cu epoleți. Polițiste și jandarmerițe, la relaxare pe Valea Buzăului

Câteva zeci de angajate din structurile MAI, preponderent polițiste, dar și colege din structurile Jandarmeriei, au participat, week-end-ul trecut, la o întâlnire desfășurată la un complex turistic de pe Valea Buzăului. Reuniunea la care au răspuns ”prezent” 41 de femei, toate având calitatea de membre ale Asociației Internaționale a Polițiștilor, a stat sub semnul prieteniei. De altfel, dezvoltarea relațiilor de prietenie este unul dintre obiectivele organizației create în urmă cu șapte decenii, în Anglia, și la care au aderat și polițiștii români în 1996 când și-au înființat o structură afiliată.

Întâlnirile de relaxare și socializare sunt evenimente pe care IPA –Secția Română le organizează anual. Precedentele au avut loc la Sâmbăta de Sus, Bran, Mamaia și Târgoviște. Alegerea Buzăului pentru a găzdui cea de-a șasea ediție a acestor reuniuni a avut mai multe argumente, dar participanții au fost atrași de ideea unei vizite pe tărâmul misterios al energiilor neobișnuite din Țara Luanei. Invitația fiind lansată, la Buzău, cele 41 de participante, inclusiv patru membre IPA din Republica Moldova, au avut prilejul de a admira peisaje minunate, de a se reconecta cu natura, dar și de păși prin locuri încărcate spiritual.

” Doamnele și-au încărcat bateriile prin workshop-uri, stretching și exerciții de echilibru, apoi s-au relaxat vizitând atracțiile turistice din împrejurimi! ” au scris pe pagina proprie de Facebook participanții.

Programul celor trei zile a inclus vizite la Muzeul Chihlimbarului, la așezările rupestre și la trovanții de la Ulmet, unde ghid le-a fost Diana Gavrilă, o excursie la Vulcanii Noroioși, dar și ședințe de yoga și exerciții de respirație. Dincolo de socializare, participantele și-au făcut timp și pentru activități de ”detoxifiere” pentru trup și minte, la cele două work-shop-uri, unul de dezvoltare personală, susținut de psihologul Mariana Carmen Neagu, de la Inspectoratul de Jandarmerie Constanța, și unul de nutriție, susținut de medicul Rodica Mariana Roman.

De departe, unul dintre cele mai vii momente a fost seara de vineri când toată lumea a purtat ie, iar invitatele din Republica Moldova au îmbrăcat costume populare specifice regiunii din care au venit. Seara s-a încheiat în jurul unui foc de tabără.

Reuniunea nu a fost una exclusivistă, chiar dacă a fost dominată de prezențe feminine. În calitate de invitați, au participat doi dintre membrii cu rol de conducere în structurile IPA de dincolo de Prut.

” Participanții din Moldova sunt, pe de o parte, domnul Avram, secretar general IPA Secția Moldova, și, cel de-al doilea invitat, este președintele IPA din Regiunea Strășeni…. IPA are mai multe regiuni, aproximativ 150 de regiuni sunt afiliate la IPA Secția Română” a explicat cms.șef  Mihai Tărtăreanu, șeful ”mascaților” din IPJ Buzău, în prezent deținătorul mandatului de președinte executiv al IPA România.

Și, în timp, ce colegele s-au relaxat și au respirat aer curat, pe Valea Buzăului, partea masculină a fost ceva mai greu încercată, la un maraton organizat în sprijinul copiilor cu autism. O echipă de 15 alergători  a reprezentat IPA  Secția Română și a obținut locul doi pe echipe, în cadrul competiției autism24h.