Alertă Coronavirus Buzău

Scade numărul infectărilor, însă se menține ridicat numărul morților în rândul bolnavilor de COVID. Ultimele date de la autorități

sursa:Facebook

Scade, pentru moment, numărul infectărilor cu coronavirus, însă se menține ridicat numărul deceselor în rândul bolnavilor de COVID.

Sunt raportate, vineri, la Buzău 11 decese ale unor pacienți cu vârste cuprinse între 53 și 98 de ani. În multe cazuri, bolnavii mor la doar câteva după de la prezentarea la spital, semn că ajung prea târziu la medic, când nimeni nu mai poate face nimic.

În alte cazuri, pacienții sunt cât de cât bine, sunt transferați la spitale suport COVID unde sunt tratate cazurile moderate, însă starea lor se agravează brusc, sunt retransferați la Spitalul Județean și mor, pentru că virusul se dovedește mai puternic acolo unde găsește un organism tarat, fără anticorpi dobândiți prin vaccinare. 

Pe de altă parte, se constată, vineri, o scădere a cazurilor noi de COVID. Direcția de Sănătate Publică raportează 114 cazuri noi de infectare cu Sars Cov 2 și o reinfectare la un total de 677 de teste efectuate. Pacienții au între 6 și 94 de ani.