Actualitate

SCANDALUL TERENURILOR DIN ORIZONT, ULTIMELE LĂMURIRI. Justiția a explicat

Scandalul dintre omul de afaceri Ionel Gagu, cel care a ridicat cel mai mare cartier rezidențial al orașului Buzău-cartierul Orizont, și Primăria Buzău, ajunge într-o nouă etapă. Motivul neînțelegerilor, respectiv ce a arătat instanța în decizia din dosarul Orizont, a fost lămurit, zilele acestea, de magistrații care au pronunțat hotărârea, anunță omul de afaceri. În urma unei cereri a fostului primar Constantin Boșcodeală, Tribunalul Dâmbovița a venit cu precizări legate de terenul cu pricina, arătând că proprietar ar fi Primăria Buzău.

Într-o intervenție în direct în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, dezvoltatorul Ionel Gagu a arătat că magistratul de la Tribunalul Dâmbovița a explicat că nu există niciun dubiu cu privire la proprietarul terenului pe care a fost ridicat cartierul Orizont, terenul aparținând Primăriei Buzău care nu ar avea nicio piedică în vânzarea acestuia.

“Domnul Boșcodeală a făcut o cerere de lămurire a sentinței penale de la Curtea de Apel Ploiești și Tribunalul Dâmbovița. Tribunalul a respins acea cerere de lămurire, arătând: domnilor, ce aveți? Terenul este al Primăriei., a declarat omul de afaceri, Ionel Gagu.”

“Dispozitivul hotărârii penale nu a privit și nici nu a făcut referire la actualul proprietar al terenului în suprafață de 33 ha., pentru ca pe calea aleasă în prezent de către petent să se impună efectuarea unor eventuale lămuriri, situația vizând proprietarul terenului menționat rezultând, însă, pe larg, din expozitivul sentinei penale. Mai mult, cu ocazia soluționării căilor de atac formulate în cauză și Curtea de Apel Ploiești a reținut în expozitivul deciziei penale nr. 1160/2019: …”rezultă indubitabil aceea că terenul în suprafață de 33 ha., ca urmare a predării acestuia în proprietatea privată a Primăriei Municipiului Buzău, a ieșit din patrimoniul Administrației Domeniului Statului intrând în proprietatea privată a Primăriei Municipiului Buzău.”, arată Tribunalul Dâmbovița.

Odată cu lămuririle instanței, omul de afaceri spune că Primăria nu ar mai avea niciun motiv să se împotrivească în privința vânzării terenurilor din cartierul Orizont.

“ Primăria, având terenurile și eliberându-mi autorizații de construire, ar trebui să-mi vândă acele terenuri, nu mie neapărat, ci cumpărătorilor imobilelor mele pentru a încheia, totuși, poate cel mai frumos lucru făcut în ultimii 30 de ani în Buzău, cartierul Orizont. Primăria, ca și proprietar, poate să obțină din vânzarea acelor terenuri, aproximativ 1,5 mil. euro. Cine ar refuza asta? Trebuie luată o hotărâre în Consiliul Local Municipal.”

Ultima hotărâre adoptată de Consiliul Local, care dădea undă verde vânzării terenurilor din cartierul rezidențial, nu a primit aviz de legalitate de la Prefectură și a fost înapoiată, pentru revocare, întrucât secretarul Primăriei Buzău, Eduard Pistol, nu a semnat-o, considerând vânzarea nelegală. Acum, după răspunsul Tribunalului Dâmbovița, contactat de reporterii șansanews.ro și Focus Tv, Eduard Pistol nu a dorit să comenteze situația.

Reamintim, în urmă cu două săptămâni, omul de afaceri Ionel Gagu a anunțat în ședința de Consiliu Local Municipal că se gândește să dea în judecată municipalitatea și să ceară despăgubiri de 20 de milioane de euro întrucât autoritățile refuză să vândă terenurile pe care au fost ridicate locuințele din cartierul Orizont.

Detalii despre acest subiect, AICI.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Pai domnul Gagu cere 20 mil euro dar socotește el că primăria ar obține doar 1,5 milioane.De unde diferență asta ? Poate dintre prețul de vânzare în zonă și cel la care vrea sa se vanda acel teren către locuitorii din Orizont .Adică 250 euro față de 10-20 cat vrea d-nul Gagu.Chiar sunt ce hotărăște Consiliul Local.