Actualitate

UN PARLAMENTAR DE BUZĂU ANUNȚĂ CĂ A FOST VACCINAT CU SERUL ASTRAZENECA DIN LOTUL CARE A FOST OPRIT DE LA UTILIZARE

Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare iniţial în Italia si apoi în România. Parlamentarul a scris pe facebook că a primit vaccin din lotul suspect, spunând că se simte bine,  dar și că de abia așteaptă să primească rapelul.

“Să nu ne panicăm! După isteria declanşată de anunţul care face referire la un aşa-zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, ţin să vă anunţ că m-am vaccinat şi eu cu o doză din acelaşi lot şi sunt foarte bine. Aştept cu nerăbdare să mă vaccinez şi cu a doua doză. Înţeleg precauţiile de la nivel european, dar, să nu exagerăm. Sănătate!” a scris parlamentarul pe pagina sa de facebook.

Ungureanu a postat pe rețeaua de socializare și adeverinţa de vaccinare care îi confirmă afirmaţiile, adeverință din care reiese că a fost vaccinat într-un centru din Huedin.

Joi, mai multe state europene au anunțat suspendarea folosirii vaccinului împotriva COVID-19 AstraZeneca, în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalate la persoane vaccinate cu acest ser. Un asemenea caz a fost semnalat în Danemarca. Ulterior,  Italia a anunțat că a oprit de la vaccinare  lotul ABV 2856 după ce au fost raportate efecte secundate grave.  Apoi, autoritățile de sănătate publică din Romania au anunțat că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze. Acestea nu vor fi folosite, măsura fiind luată din precauție, după cum a menționat premierul Florin Cîțu.

Mica Publicitate