Actualitate

Scara suspinelor. Ce situație complicată a iscat reabilitarea trotuarelor de pe Unirii

Una dintre puținele farmacii care mai fac preparate în orașul Buzău nu are nici în acest moment o rampă pentru persoanele cu dizabilități. Situația delicată se perpetuează de aproximativ 4 luni. Farmacia se află pe Bulevardul Unirii și a fost nevoită să desființeze rampa și să demoleze scările, imediat după demararea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor. Din acel moment, nu se  mai poate discuta  despre acces în acel spațiu, deoarece întoarcerea unui cărucior este imposibilă, întrucât scările sunt foarte înalte, iar suprafața foarte mică.

Din această cauză, personalul farmaciei este obligat să ajute vârstnicii și persoanele cu dizabilități să intre și să iasă din incintă, fără să se accidenteze, iar acum, pentru că zilele acestea a plouat, nu se mai poate circula nici pe trotuar, iar apa nu se scurge și se formează bălți cu un volum considerabil de apă, ceea ce complică și mai mult lucrurile.

Maria Popa, reprezentant al farmaciei, explică de ce s-a ajuns în această situație:

„Aceste scări știți că sunt făcute în urma cererii primăriei de a le modifica pe celelalte, care erau accesibile, cealaltă scară avea o suprafață mai mare la intrarea în farmacie. De exemplu, mămica putea să intre și cu un cărucior pentru copil, acum fiind nevoiți să respectăm suprafețele și  înălțimile pe care le-a vrut primăria, vom face noi tot posibilul să le facem mai accesibile pentru pacienți. Nu se poate altfel, unii urcă ajutați de noi, alții ajutați de cine trecea pe stradă, și trebuie să ne îngrijim cât mai repede, să găsim o soluție, să le vină mai ușor să intre în farmacie, fără incidente, fără să se producă accidente, iar cu bălțile a fost o problemă, dar să sperăm că nu va mai fi. Primăria a vrut, de fapt, aceste scări. ”

De asemenea,  Maria Popa spune că situația se va remedia cât se poate de repede:

„După ce rezolvăm accesul pe scări, trebuie să rezolvăm și problema rampei, care este obligatorie pentru orice instituție unde există scări. Oamenii nu se descurcă! Noi a trebuit să respectăm anumite dimensiuni impuse de primărie ca să ajungem la acea distanță pe care a vrut-o de la pista de biciclete până la scară, ca să fie loc să treacă doi pietoni. Scările sunt înalte, o să le rezolvăm noi, atunci nu se putea, eram grăbiți de către primărie, aveam un termen, dar acum o să ne ocupăm să le facem cum trebuie”.

Până ce problema va fi rezolvată, atât pacienții, cât și personalul farmaciei, vor trebui să se descurce așa cum pot.