Actualitate

Schimbare uluitoare a vremii! Nimeni nu se aștepta la astfel de fenomene de Florii

Sursa foto meteoromania.ro

Vremea dă multora planurile  peste cap. De Florii, pentru mulți buzoieni un bun prilej pentru o ieșire în aer liber, la un grătar la iarbă verde în zona Ciolanu sau alte zone de agrement din județ, va ploua iar temperaturile vor fi foarte scăzute. În Buzău sunt așteptate maxime de doar 8 grade Celsius.

Schimbarea vremii începe de sâmbătă. Un front de aer foarte rece a ajuns în țara noastră începând din partea de vest. Iar duminică, 17 aprilie, acesta ajunge și în zona Buzăului. Va ploua întreaga zi și va fi foarte frig.

“Un front atmsferic rece va traversa din nou țara noastră. Va fi resimțit duminică în sud și sud-est. Va aduce, pe lângă o scădere a valorilor termice, precipitații în toate regiunile, cu transformare în lapoviță și ninsori în zona de munte.  Acest front atmosferic rece va aduce o masă de aer rece care se va menține și în prima jumătate a săptămânii viitoare. Vor fi temperaturi mai scăzute decât în mod normal, pentru că prima jumătate a săptămânii viitoare va fi cu temperaturi scăzute în toată țara.  Sunt semnale că  în perioada sărbătorilor pascale s-ar mai încălzi”, a declarat la Antena 3, meteorologul Alina Șerban, de la ANM.

De altfel, meteorologii au emis o informare de vreme capricioasă, respectiv intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată, valabilă până luni dimineață, în toată țara.

“Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15…20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică. La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara. La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte”, anunță ANM.