Actualitate

Școli închise în localitățile cu rată de îmbolnăvire peste 3 la mie. Câte unități desfășoară cursuri on-line

Școli închise! Cursurile cu prezența elevilor în bănci au fost suspendate în școli și grădinițe situate în localități în care rata de incidență a cazurilor COVID-19 a trecut de 3 la mie și unde procentul angajaților vaccinați este sub 60%.

Joi, 13 ianuarie, sunt 3 localități din Buzău în care rata de îmbolnăvire a trecut de 3 la mie. La Bozioru rata este de 6,71 la ie, la Beceni 3,62 iar la Buda 3,15. Dacă la Buda cursurile pot fi susținute în continuare cu prezența elevilor în bănci întrucât peste 60% dintre cadrele didactice s-au vaccinat,  în celelalte două localități situația este cu totul alta.

La Beceni, copii de grădiniță dar și liceeni fac cursuri din fața calculatorului. Și la fel vor face și săptămâna viitoare.

“La Beceni avem atât Liceul de la Mărgăriți, cât și Grădinița cu Program Normal, care nu își pot desfășura activitatea. În privința liceului, avem vaccinare 39%, la grădiniță avem vaccinare 50%, deci foarte aproape de prag. Domnul primar m-a informat că mâine a fost convocat un Consiliu de Administrație pentru a analiza situația și pentru a se găsi soluții pentru redeschiderea grădiniței în condiții legale”, a precizat prefectul Daniel Țiclea.

La Bozioru se înregistrează o situație aparte. În total sunt 3 unități de învățământ. La două dintre ele procentul profesorilor vaccinați este de 100%, respectiv aproape 74%, așa că elevii merg la școală. Cea de-a treia însă, Școala Primară Fișici, este închisă încă de la începutul acestei săptămâni. Singurul cadru didactic din școală, un învățător, este nevaccinat.

“La Bozioru e mai complicat. Sunt trei structuri, dintre care cea de la Fișici e nevoie să fie închisă la momentul acesta, pur și simplu pentru că e un învățător care e nevaccinat. Este o singură persoană acolo.”   

Pe de altă parte, în municipiul Buzău 22 de clase fac cursuri on-line după confirmarea unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor sau profesorilor.